FC Lahteen hyökkääjä Saksasta – kokemusta myös MLS-liigasta

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa perjantaina Norwich - Leicester! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

FC Lahti tiedottaa kotisivuillaan tehneensä sopimuksen 29-vuotiaan hyökkääjän Dimitry Imbongon kanssa. Imbongon sopimus on yksivuotinen, ja siinä on myös optio kaudesta 2021.

188-senttinen Imbongo on syntynyt Kongon Demokraattisessa Tasavallassa, mutta hän aloitti pelaajauransa ranskalaisessa ESN Nanterressa. Imbongolla on molempien maiden kansalaisuudet.

Viime syyskauden Imbongo vietti Saksan 3. Bundesliigan SG Sonnenhof Großaspachissa. 18 sarjaottelussa syntyi kolme maalia. Saksan kentät ovat tulleet muutenkin tutuiksi, sillä Imbongo on pelannut Saksassa viidessä eri seurassa maan kolmannella, neljännellä ja viidennellä sarjaportaalla.

Välissä monipuolinen hyökkääjä ehti pelata myös Pohjois-Amerikan MLS:ssä. New England Revolutionissa vyölle tuli 34 ottelua MLS:ssä, ja niissä neljä maalia. Eurooppaan paluu tapahtui Itävallan kautta. Siellä Imbongo vietti 3,5 kuukautta maan toisella sarjatasolla ennen kuin tie vei taas Saksaan.

Imbongon omin pelipaikka on hyökkäyksen kärjessä, mutta Transfermarktin mukaan hän on pelannut jokseenkin kaikilla kentän hyökkäävillä pelipaikoilla.

– Imbongo on liikkuva ja fyysinen. Hänellä on tekniikka kunnossa. Olemme seuranneet häntä jo jonkun aikaa ja Imbongo on skoutattu sen mukaan, että hän sopii pelifilosofiaamme, FC Lahden valmentaja Ilir Zeneli kommentoi.

– Imbongo pystyy pitämään palloa ja hän on suoraviivainen. Hän on positiivinen ja erittäin ammattimainen persoona. Hänellä on kova itseluottamus, mutta hän pelaa nöyränä joukkueelle.

FC Lahdella on nyt koossa 19 pelaajasopimusta. Imbongo voi pelata jo viikonlopun Suomen Cup -ottelussa Ilvestä vastaan.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)

Valioliigassa perjantaina Norwich - Leicester! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!