FC Lahti pestasi ulkomaita kiertäneen Vahid Hambon

© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti on tehnyt hyökkääjä Vahid Hambon kanssa vuoden mittaisen pelaajasopimuksen, jossa on lisäksi optio lisävuodesta. Hän siirtyy Lahteen liettualaisesta FK Sūduva Marijampolėsta.

Helsingissä syntynyt Hambo, 24, on Helsingin Jalkapalloklubin kasvatti, mutta siirtyi nuorena italialaisen Sampdorian organisaatioon. Ulkomailla hän on edustanut myös englantilaista Brightonia ja romanialaista Astra Giurgiuta. Suomen kentillä hänet on nähty lisäksi Ilveksen, FC Interin, Seinäjoen Jalkapallokerhon ja Rovaniemen Palloseuran väreissä.

Veikkausliigassa Hambo on pelannut kaikkiaan 39 ottelua ja tehnyt kymmenen maalia. Hän on harjoitellut FC Lahden kanssa jo alkuvuonna.

– Odotan paluutani Suomeen. Viimeset pari vuotta ovat olleet melkoista siirtolaiselämää, olen pomppinut joukkueesta ja maasta toiseen. Oli loistavaa treenata Lahden kanssa muutama viikko ja nähdä millainen joukkue, pelitapa ja miten itse sovellun siihen. Tämä ei ole nyt mikään hyppy tuntemattomaan. Tiedän, mitä liigassa tulee vastaan ja tiedän, mitä liigassa vaaditaan minulta, jotta voin antaa parhaani joukkueen menestykselle. Tuon hyökkäysvoimaa ja kliseisesti sanottuna ”maaleja”. Uskon, että pystyn auttamaan Lahtea, Hambo kommentoi uuden seuransa tiedotteessa.

– Olen pelannut junnuna Mikko Viitikon kanssa, joten hänet tunsin jo entuudestaan. Suomen futispiirit ovat kuitenkin sen verran pienet, että suurin osa tietää suurimman osan. Meillä on paljon hyviä nuoria pelaajia ja muutenkin hyviä tyyppejä. Pukukopissa on positiivinen meininki.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.