”Hän oli raivona minulle” – HJK:n entinen hyökkääjä muistaa elävästi Alfredo Morelosin reaktion kesken Veikkausliigan ottelun

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan maalitykkeihin viime vuosina lukeutunut Akseli Pelvas pelasi useaan otteeseen mainetta sarjassa vuosina 2016 ja 2017 kerryttäneen kolumbialaiskärjen Alfredo Morelosin kanssa HJK:n hyökkäyksessä.

Kaksikon yhteispeli toimi mainiosti varsinkin kaudella 2017. Pelvas teki sesongin aikana 14 liigamaalia ja Morelos 11 rysää ennen kesän siirtoaan skotlantilaisjätti Glasgow Rangersiin.

Pitkän taipaleensa HJK:ssa viime kauteen päättänyt Pelvas, 30, muisteli The Scottish Sunin haastattelussa erään veikkausliigaottelun tapahtumia, jotka Suomen A-maajoukkueessakin nähty kärkimies muistaa yhä elävänä.

– Murtauduimme maalille, ja Alfredolla oli pallo jalassaan ja olin vapaana. Olimme kahdestaan maalivahtia vastaan ja hän siirsi pallon minulle. Valitettavasti otin huonon kosketuksen ja missasin tilanteen, Pelvas selitti.

– Katsoin ”Buffaloa” ja näin, että hän oli raivona minulle koska hänellä oli ollut hyvä mahdollisuus tehdä itse maali.

Pelvas kertoi olleensa ylipäätään yllättynyt Morelosin syötöstä, sillä hän piti kolumbialaista pelaajana, joka yritti normaalisti itse maalintekoa hankalastakin paikasta.

Akseli Pelvas pelasi pitkään HJK:ssa. Kuva: Juha Tamminen.

– Voin kertoa, ettei hän enää (sen jälkeen) pedannut paikkoja minulle! Pelvas veisteli.

Vaikka Morelos tunnettiin yrityksistään kokeilla maalintekoa omasta jalastaan, tarjoilu pelasi Pelvaksen mukaan molemmin puolin.

– Totuus oli, että Alfredolla ja minulla oli hyvä yhteispeli. Kun pelasimme yhdessä, syötin maaleja hänelle ja hän minulle.

– Välillä pelasimme yhdessä (kärjessä), joskus hän oli piikissä ja minä laidalla. Mutta teimme paljon maaleja.

Kommunikointi ei ollut helppoa, sillä Morelos ei juuri puhunut englantia.

– Yritin puhua hänellä englanniksi tai hyvin rajoittuneella espanjallani, mutta kommunikointi oli hankalaa. Mutta vaikka meillä ei ollut yhteistä kieltä, pystyimme toimimaan kentällä, Pelvas sanoi ja totesi, ettei peleissä toisen ymmärtämiseksi aina vaadita sanoja.

Morelosin sopeutumista Suomeen ja HJK:hon avitti HJK:n kapteenina toimineen brassipuolustaja Rafinhan tulkkaustuki.

Morelos, 23, on tehnyt vakuuttavaa jälkeä maalien muodossa Rangersissa ja on seuran valovoimaisimpia pelaajia.

Maalintekotaitonsa lisäksi ”El Bufalo” on kohauttanut Ibroxilla myös räjähdysherkkyytensä vuoksi. Morelos on saanut Rangersissa reilun kahden kauden aikana peräti seitsemän punaista korttia, vaikka HJK:ssa punalappuja ei tullut ainuttakaan.

HJK:ssa Morelos pelasi 56 ottelua saaden niissä yhdeksän keltaista korttia.

– Olen yllättynyt siitä, miten useasti Alfredo on ajettu ulos hänen siirryttyään Rangersiin, Pelvas ihmetteli.

– Kyllä, hän saattoi olla kuumakalle ja levoton, jos asiat eivät menneet hyvin.

Morelos on tehnyt Steven Gerradin valmentamalle Rangersille 44 sarjamaalia 83 Skotlannin liigan ottelussa. Pelvas on iloinen entisen joukkuetoverinsa kansainvälisen uran etenemisestä.

– Olen tyytyväinen Alfredon puolesta, että hän meni Rangersiin ja on suoritunut niin hyvin. En ole ollut turhan yllättynyt, sillä hänellä on taitoa ja hän tekee maaaleja.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.