Brasilialaishyökkääjä Gabriel ”Gabigol” Barbosa liittyy pysyvällä siirrolla kotimaansa pääsarjaseuraan Flamengoon, jonka kanssa hän on tehnyt vuoden 2024 loppuun asti kestävän sopimuksen.

Gabigol, 23, pelasi Flamengossa jo viime vuoden lainalla Italian suurseurasta Internazionalesta. Goalin mukaan Inter saa hänestä 17 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Hän tykitti viime kaudella Rio de Janeiron suurseuralle 43 ottelussa yhteensä 34 osumaa ja syötti lisäksi 11 maalia.

Flamengo nappasi kultaiset mitalit Brasilian pääsarjasta ja Etelä-Amerikan Mestarien liigasta, eli Copa Libertadoresista, jonka loppuottelun Gabigol ratkaisi kahdella viime hetken maalillaan (2-1 River Platea vastaan). Lisäksi hän nappasi maalikuninkuuden kummassakin kilpailussa.

Kotimaassaan ja Etelä-Amerikassa Gabigol on supertähti, mutta Euroopassa ja Italiassa hänet muistetaan lähinnä floppina. Gabigol siirtyi Interiin kesällä 2016 kasvattajaseurastaan Santosista lähes 30 miljoonan euron siirtokorvausta vastaan. Peliesitykset eivät kuitenkaan vastanneet suuria odotuksia. Hän pelasi Interin paidassa kymmenessä ottelussa yhteensä alle 200 minuuttia ja onnistui maalinteossa vain kerran.

Italialaisseura lähetti hänet ensin lainalle portugalilaiseen Benficaan, jossa Gabigol jäi myöskin vähäiselle peliajalle. Seuraavaksi vuorossa oli vielä lainasiirto takaisin Santosiin ennen kuin Gabigol ja Flamengo löysivät toisensa viime vuoden tammikuussa.

Gabigolin menneen kauden hurja maalitahti herätti huhujen mukaan useiden eurooppalaisten seurojen kiinnostuksen, mutta hän rakastui viime vuoden aikana Flamengoon.

– Flamengon kannattajat ottivat minut omakseen, iloitsi brassihyökkääjä Flamengon tiedotteessa.

– Me elämme täällä intensiivisesti. Me olemme intohimoisia! Me hymyilemme! Me kärsimme! Me värähtelemme! Me rikomme rajoja!

Flamengo

@Flamengo
SIM, NAÇÃO! #PodeLevantarAPlaquinha! Teremos gols do artilheiro rubro-negro até 2024! O GABIGOL É NOSSO! 💪🔴⚫