Huippukirurgilta karu arvio Harry Kanen EM-mahdollisuuksista: ”Kuusi kuukautta”

© Kuva: Getty Images

Englannissa ovat käynnistyneet spekulaatiot siitä, kuka hyökkää ”Kolmen Leijonan” avauksessa, jos Harry Kane ei toivu pelikuntoon kesän EM-kisoihin mennessä. Kane loukkaantui uudenvuodenpäivänä pelatussa vierasottelussa Southamptonia vastaan ja kävi viime lauantaina vasemman jalan takareiden leikkauksessa.

Tottenham ilmoitti odottavansa Kanen palaavan harjoituksiin huhtikuussa. Manageri José Mourinho kuitenkin totesi lehdistölle pelkäävänsä hyökkääjän kauden olevan ohi. Samoilla linjoilla on myös yksi Englannin tunnetuimmista kirurgeista, Chris Wilson.

Vaikka Wilson ei Kanea leikannutkaan eikä tunne tapauksen yksityiskohtia, on hän toteuttanut vastaavan leikkauksen 75 kertaa.

– Minä luulen, että Kanen kentille paluussa kestää kuusi kuukautta, Wilson totesi uutistoimisto PA:lle.

– Mielipiteet vaihtelevat suuresti, koska toimenpide on epätavallinen. Joidenkin kirurgien mukaan toipuminen käy nopeammin.

Wilson antoi myös tarkemman näkemyksensä ja laskelmansa siitä, miten Kanen kuntoutus etenee.

– Jos leikkaushaava on hyvälaatuinen, hän hoitaa sitä kuusi viikkoa ja voi tehdä vain vähän. Seuraavien kuuden viikon aikana hän voi alkaa tehdä yksinkertaisia vahvistavia harjoituksia.

– Kolmen kuukauden jälkeen voi alkaa tehdä tavallista takareisikuntoutusta, kuten silloin, jos lihaksen keskellä on repeämä.

Vaikka Kane on toipunut aiemmista vammoistaan usein ennustetta nopeammin, Wilson kehottaa miestä malttiin.

– Minun neuvoni huippujalkapalloilijalle olisi, ettei toipumisen kanssa kannata hoppuilla. Leikkauksen jälkeen kannattaa odottaa kuusi kuukautta ennen seuraavaa peliä.

– Minä kehottaisin häntä tähtäämään harjoituskauden alkuun. Yllättyisin suuresti, jos Harry Kane pelaisi jo huhti-toukokuussa.

– Vamman uusiutumisen riski on olemassa. Jos hän palaa kentille liian aikaisin, se nostaa riskiä siitä, että takareisi repeää uudelleen. Se on kiistaton tosiasia.

Chris Wilson toimii Mestaruussarjassa pelaavien Cardiffin ja Swansean kirurgina ja hän on leikannut myös useita olympiaurheilijoita.

 

View this post on Instagram

 

Surgery went very well. First day of recovery starts now! #COYS

A post shared by Harry Kane (@harrykane) on

Lähde: Evening Express


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille