Italian Cupin puolivälieräpelissä riitti draamaa – hallitseva mestari laulukuoroon, kaksi punaista korttia, hukattu pilkku

© Kuva: Getty Images
Suomen Cupissa KuPS - RoPS! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Napoli voitti tiistaina Lazion 1-0 Italian Cupin, eli Coppa Italian, puolivälierässä ja eteni kilpailussa neljän parhaan joukkoon.

Napoli siirtyi ottelussa johtoon jo toisella minuutilla kapteeninsa Lorenzo Insignen osumalla. Insigne harhautti Luiz Felipen tieltään ja ujutti pallon maalivahti Thomas Strakoshan jalkojen välistä verkkoon. 1-0.

Lazio sai rangaistuspotkun vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Elsaid Hysaj potkaisi Felipe Caicedoa kylkeen yrittäessään purkaa palloa pois. Pilkkua asettui ampumaan Serie A:n maalipörssiä suvereenisti johtava Ciro Immobile. Italian maajoukkuekärki kuitenkin liukastui laukoessaan, ja löysä veto leijaili reippaasti maalin yli.

Dramaattisia hetkiä ottelun ensimmäiseltä puoliajalta ei puuttunut. Peliä ei ollut takana edes 20 minuuttia, kun Napoli joutui yhden pelaajan vajaalle. Pilkun aiheuttanut Hysaj rikkoi vastahyökkäykseen singonnutta Immobilea ja sai toisen keltaisen korttinsa.

Napolin päävalmentaja Gennaro Gattuso reagoi punaiseen korttiin vaihtamalla toppari Sebastiano Luperton kentälle. Hänelle teki tilaa keskikenttäpelaaja Stanislav Lobotka, jolle ottelu oli ensimmäinen Napolin paidassa. Hän siirtyi Partenopeihin viime viikolla espanjalaisesta Celta Vigosta.

Kovin kauan kotijoukkue ei kuitenkaan alivoimalla pelannut, sillä 25. minuutilla punaista katseli Lazion keskikenttäpelaaja Lucas Leiva. Sergej Milinković-Savić menetti pallon keskikentällä Piotr Zielińskille, joka lähti vauhdilla kohti vieraiden maalia. Leiva juoksi kuitenkin hänet kiinni ja törkkäsi pallon häneltä pois. Zieliński kaatui, Napoli sai vapaapotkun ja Leiva keltaisen kortin. Brasilialaispelaaja protestoi tuomiota erotuomari Davide Massalle, joka reagoi niskurointiin kaivamalla punaisen kortin taskustaan.

Lucas Leiva ei voinut käsittää saamaansa punaista korttia. Kuva: Getty Images

Tauolle mentäessä Laziolla oli kasassa kuusi maalintekoyritystä, Napoli oli onnistunut maalinteossa ainoalla laukauksellaan.

Lazion maalilla pelannut Strakosha loukkasi kasvojaan heti toisen puolikkaan alussa. Albanialaistorjuja liukasteli pallon kanssa ja sai Arkadiusz Milikin jalasta osuman naamaansa napatessaan pelivälineen takaisin syliinsä. Lazion onneksi Strakosha pystyi kuitenkin jatkamaan.

Immobile luuli jo tuoneensa Lazion tasoihin reilun tunnin kohdalla, kun hän laukoi pallon komealla volleylla maalivahti David Ospinan näppien kautta sisään. Avustava nosti kuitenkin lippunsa, koska Immobile oli paitsiossa, kun pallo kimposi hänelle.

Napoli oli hyvin lähellä siirtyä kahden maalin johtoon, kun Milik puski pallon Strakoshan hanskojen kautta tolppaan. Peliväline jäi pomppimaan maaliviivan tuntumaan, mutta Lazion puolustus ehti väliin ennen kuin Napolin hyökkääjät ehtivät paikalle.

Ottelun huonotuurisin pelaaja oli eittämättä Immobile. Epäonnistuneen rangaistuspotkun ja hylätyn maalin lisäksi italialaiskärki onnistui kertaalleen täräyttämään pallon myös ylärimaan. Heti seuraavassa tilanteessa Mário Rui laukoi toisessa päädyssä tolppaan.

Hieman ennen varsinaisen peliajan päättymistä Lazion kannattajia koeteltiin jälleen. Ensin vieraiden veto kimposi Napolin puolustuksen kautta tolppaan. Irtopallo tuli Francesco Acerbille, joka latasi pelivälineen sisään, mutta paitsioliputus pelasti Napolin jo toistamiseen.

Tiistain tuloksen myötä Lazio ei pääse uusimaan mestaruuttaan Coppa Italiassa. Roomalaisseura lähti tiistain otteluun todella hyvässä vireessä voitettuaan 16 edellisestä ottelustaan peräti 14.

Keskiviikkona toisessa puolivälieräottelussa kohtaavat Juventus ja AS Roma. Ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona viimeisistä välieräpaikoista kamppaillaan otteluissa AC Milan-Torino sekä Internazionale-Fiorentina.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)

Suomen Cupissa KuPS - RoPS! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!