Joel Pohjanpalolla alkaa ankara taistelu peliajasta – ”Hänen pitää näyttää tasonsa”

© Kuva: Getty Images

Suomalaisilla futisjännäreillä on tulevina päivinä jälleen tilaisuus seurata televisiosta Joel Pohjanpalon pelaamista. 25-vuotias hyökkääjä on terve ja pelikunnossa, ja saattaa debytoida torstaina, kun hänen lainaseuransa Hamburger SV kohtaa kakkosbundesliigan kevätkauden avauskierroksella kotikentällään Nürnbergin.

Iloista on suomalaisittain sekin, että Viasat lähettää HSV:n ottelut sekä torstaina että maanantaina suorana lähetyksenä ja suomeksi selostettuna.

Paikallislehti Hamburger Morgenpost arvelee, että Pohjanpalo saattaa aloittaa vielä torstaina penkillä, mutta todennäköisesti minuutteja on ainakin vaihtomiehenä luvassa. Lehti ennakoi kevätkauden alkajaisiksi ankaraa kilpailua peliminuuteista Pohjanpalon sekä itävaltalaisen Lukas Hinterseerin kanssa.

28-vuotias Hinterseer oli terveenä ollessaan lähes aina HSV:n avauksessa syyskauden aikana. 192-senttinen hyökkääjä teki 16 sarjaottelussa hampurilaisille kuusi maalia ja antoi kolme maalisyöttöä.

Yhteistä Hinterseerille ja Pohjanpalolle on se, että molemmat janoavat paikkaa ensi kesän EM-turnauksessa. Se aukeaa kummallekin helpoiten peliminuuttien ja maalien myötä.

– Pohjanpalo uhkuu pelihaluja ja hänen täytyy osoittaa tasonsa. Siitä on meille etua, HSV:n valmentaja Dieter Hecking totesi Morgenpostille.

Hinterseer oli Itävallan vaihtopenkillä suurimmassa osassa EM-karsintaotteluita, mutta sai karsintaotteluissa vain 21 minuuttia peliaikaa – Itävallan kisapaikan jo varmistuttua.

HSV pelasi käytännössä koko syyskauden 4-3-3 -järjestelmällä, jossa on tilaa vain yhdelle keskushyökkääjälle. Nyt paikallislehti uskoo joukkueen hyötyvän siitä, että käytössä on kaksi pelihaluja uhkuvaa ja EM-paikasta taistelevaa kärkimiestä. Valmentajan on kuitenkin päätettävä, kumpi milloinkin pelaa. Ja kun sauma aukeaa, on tilaisuuteen syytä tarttua.