Kiinan jalkapalloliitto ilmoitti torstaina, että se siirtää kaikkia maan jalkapallo-otteluita myöhempään ajankohtaan nopeasti leviävän koronavirusepidemian takia, kertoo ESPN.

Koronavirukseen on kuollut Kiinassa 170 ihmistä. Paikalliset viranomaiset kertoivat keskiviikkona, että maassa on vahvistettuja tartuntoja yli 7 000. Tartuntoja on ilmoitettu ESPN:n mukaan vähintään 15 muussakin maassa.

Suomessa tartunta todettiin 32-vuotiaalla kiinalaisnaisella, jonka oireet alkoivat Saariselällä sunnuntaina. Hänet kuljetettiin ambulanssilla Lapin keskussairaalaan Rovaniemelle (lue lisää Helsingin Sanomien artikkelista).

Kiina on perunut useita urheilutapahtumiaan, ja sen naisten olympiajalkapallomaajoukkue on tällä hetkellä karanteenissa Australiassa.

Monista huippupelaajista tunnettu Kiinan miesten pääsarja, Superliiga, on myös määrätty alkavaksi tarkoitettua myöhemmin. Sarjan oli tarkoitus alkaa 22. helmikuuta, mutta avauskierroksen uutta ajankohtaa ei ole vielä ilmoitettu.