Veikkausliigan hallitseva mestari Kuopion Palloseura on kiistänyt väitteet, joiden mukaan joukkueen kulisseissa kuohuu.

Uutisoimme eilen, torstaina, MTV Urheilun tietojen pohjalta, että osa KuPS:n pelaajista on ilmaissut tyytymättömyytensä uuden päävalmentajan, norjalaisen Arne Erlandsenin, ”vanhanaikaisiin” harjoitusmetodeihin. MTV:n tietojen mukaan hyökkääjä Lucas Rangel, puolustaja Tabi Manga ja fysiikkavalmentaja Luis Anula ovat ilmoittaneet haluavansa lähteä seurasta.

Perjantaina KuPS julkaisi kuitenkin sosiaalisen median kanavissaan videon, johon on haastateltu kaikkia MTV:n artikkelissa mainittuja joukkueen jäseniä sekä täksi kaudeksi kuopiolaisseuraan liittynyttä keskikenttäpelaajaa Bismark Adjei-Boatengia. Kaikki viisi heistä kiistävät artikkelin väitteet ”kapinasta” joukkueen sisällä.

– Minua hieman inhottaa tuollainen uutisointi. Ensinnäkin, koska odotan minulta kysyttävän asiasta suoraan ennen kuin minut nimetään mukaan ja tehdään olettamuksia, sanoo fysiikkavalmentaja Anula videolla.

– Harjoitusmetodimme ovat muuttuneet uuden valmentajan myötä. Meidän, pelaajien ja valmentajien, tehtävä on sopeutua siihen, ja ainakin minun tietääkseni kaikki ovat sopeutuneet. Olemme todella sitoutuneita uuden valmentajan ideoihin.

– Tietysti meillä on valmennusryhmässä eriäviä mielipiteitä. Pelaajat voivat olla tästä samaa tai eri mieltä, mutta tunnelma on todella hyvä. Ja minusta tämä eri mielipiteiden vaihtaminen keskenään on hyväksi koko prosessille.

Mangalta ja Rangelilta kysytään videolla, mitä mieltä he ovat huhuista, joiden mukaan he eivät ole tyytyväisiä Kuopion Palloseurassa.

– Ei, ei, ei. Se ei pidä paikkaansa. Olen onnellinen täällä. Siksi tein viime vuonna jatkosopimuksen tästä vuodesta, koska minulla oli hyvä vuosi täällä KuPS:ssa. Voitin Veikkausliigan ja haluan voittaa sen tänä vuonna uudelleen, vastaa Manga.

– Iso valeuutinen. Me olemme onnellisia täällä. En ole sanonut mitään [tyytymättömyydestä]. En tiedä, kuka siitä kirjoitti, mutta se ei pidä paikkaansa, kommentoi Rangel ja jatkaa sanomalla, että harjoitukset eivät ole liian raskaita.

Erlandsenin mukaan pelaajat pahastuivat väitteistä.

– Tietysti harjoittelemme paljon, mutta he ovat ammattilaisjalkapalloilijoita, joten heidän pitääkin harjoitella paljon. He eivät ole valittaneet mistään, ja kummatkin pelaajat (Manga ja Rangel) ovat olleet täällä vasta viikon. Se on sääli, että pelaajat nimetään tällaiseen.

KuPS:n urheilutoimenjohtaja Jonne Lindblom kommentoi väitteitä maltillisesti MTV:lle jo aiemmin tällä viikolla. Perjantaina hän kertoi odottavansa anteeksipyyntöä.

– MTV Urheilu varmasti illan tulosruudussa korjaa valheellista uutisointiaan ja pahoittelee tapahtunutta? kirjoittaa Lindblom Twitterissä.

Jonne Lindblom

@JonneLindblom

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
🙅‍♂️ Kuopiossa kapina on PERUTTU! youtube.com/watch?v=MkUyeJ…

Kuopion Palloseuran virallinen kanta MTV Urheilun uutisointiin (16.1.2020) liittyen: kups.fi/fi/uutiset/kuo…

#KuPS #veikkausliiga #kuopio
@MTVUrheilu varmasti illan tulosruudussa korjaa valheellista uutisointiaan ja pahoittelee tapahtunutta?