Liverpoolin Jürgen Klopp ei innostunut lainkaan turnausmuutoksesta: ”Katastrofi”

© Kuva: Getty Images
HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp turhautui kuultuaan, että ensi vuoden Afrikan-mestaruuskilpailut järjestetäänkin tammi-helmikuussa.

Turnaus oli tarkoitus järjestää kesäkuussa, mutta järjestäjämaa Kamerunin jalkapalloliitto ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että kisat siirretään vuoden alkuun ”epäsuotuisien” sääolosuhteiden takia. Afrikan-mestaruus ratkottiin pitkään tammi-helmikuussa, mutta viime vuonna turnaus pelattiin ensimmäistä kertaa kesällä.

Kisojen siirtäminen takaisin tammi-helmikuulle tarkoittaa, että monien seurojen on luovuttava kesken kauden afrikkalaispelaajistaan noin kuukaudeksi. Liverpoolin on esimerkiksi päästettävä hyökkäyspään tähdet, egyptiläinen Mohamed Salah ja senegalilainen Sadio Mané, sekä guinealainen keskikenttäpelaaja Naby Keïta kisoihin.

Kloppilta kysyttiin turnauksen muuttuneesta aikataulusta perjantaina lehdistötilaisuudessa.

– Haluatteko todella puhua tästä nyt? En voisi arvostaa Afrikan-mestaruuskilpailuja yhtään enempää, koska pidän siitä turnauksesta. Olen ennen seurannut sitä paljon, se on todella mielenkiintoinen turnaus, kommentoi Klopp Goalin mukaan.

– Mutta se on selkeä ongelma, että turnaus pelataan keskellä kautta, joskin siinä on Afrikan kannalta enemmän järkeä pelata se, kun meillä on täällä talvi, koska silloin sää on heille parempi – ymmärrän sen.

Kesällä 2021 pelataan myös Kansainvälisen jalkapalloliiton, Fifan, järjestämä seurajoukkueiden MM-turnaus, johon osallistuu tuolloin ensimmäistä kertaa peräti 24 joukkuetta. Nykymuodossaan turnaukseen osallistuu jokaisen maanosaliiton Mestarien liigan voittaja sekä isäntämaan edustaja, eli yhteensä seitsemän joukkuetta. Viime joulukuussa Liverpool voitti seurajoukkueiden maailmanmestaruuden kaatamalla loppuottelussa brasilialaisen Flamengon jatkoajan jälkeen 1-0.

Klopp epäili, onko Afrikan-mestaruuskilpailujen siirtämisen taustalla todella sääolosuhteet vai se, että seurajoukkueiden MM-turnaus olisi mennyt sen kanssa lähes päällekkäin.

– En ole varma, oliko se osa heidän päätöstään vai oliko sää se oikea syy.

– Se tarkoittaa taas yhtä turnausta, vieläkin on liikaa turnauksia. Se on yksi juttu.

– Toinen on se, että siitä ei ole apua afrikkalaisille pelaajille. Me emme aio myydä Sadiota, Mohamedia tai Nabya sen takia, että heillä on turnaus tammi-helmikuussa – emme tietenkään. Mutta jos seuran pitää tehdä päätös pelaajan hankkimisesta, niin se on valtava asia, jos ennen kautta tiedetään, että he (afrikkalaiset pelaajat) ovat sivussa neljä viikkoa.

Mohamed Salah (vas.) ja Sadio Mané ovat tehneet Liverpoolille tällä kaudella yhteensä 29 maalia. Kuva: Getty Images

– Se on normaali prosessi, ja seurojen on ajateltava tällaisia asioita, mutta pelaajia se ei ainakaan auta. Mutta näitä päätöksiä tehdään ilman, että pelaajilta, valmentajilta tai keneltäkään kysytään niistä.

Klopp ihmetteli, miten seuroilla ei ole lainkaan sanavaltaa.

– Afrikan-mestaruuskilpailujen siirtäminen takaisin tammikuulle on meille katastrofi.

– Miten on mahdollista, että yhtiö, joka maksaa pelaajan palkan, ei voi päättää, onko pelaajan jäätävä [kotiin] vai ei?

– Jos pelaaja on loukkaantunut, eikä pysty pelaamaan meidän kanssamme, hänet on silti lähetettävä Afrikkaan, missä he tarkistavat tilanteen ja lähettävät hänet takaisin viikon tai kahden päästä. Me vain istumme täällä ja suunnittelemme lentoreitin jätkille. Sen ei pitäisi nykypäivänä mennä niin.

– Mutta minä puhun siitä täällä, eikä kukaan kuuntele. Tämä on maailman isointa ajanhukkaa. Liverpoolin valittaja tai mikä lie on jälleen vauhdissa. Tulen puhumaan tästä niin kauan, kunnes jokin asia muuttuu. Tässä on pelaajista kyse, ei alkuunkaan minusta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!