Marca: Johan Cruijffin pojasta tulee maajoukkuevalmentaja

© Kuva: Getty Images

Espanjalaislehti Marca uskoo, että Ecuador on vihdoin ja viimeinen löytänyt uuden päävalmentajan A-maajoukkueelleen. Ecuador on ollut ilman vakituista päävalmentajaa heinäkuusta saakka, kun edellisen luotsin, kolumbialaisen Hérnan Darío Gómezin sopimus purettiin.

Syksyn aikana Gómezin seuraajaksi on ehditty huhuilla muun muassa Jürgen Klinsmannia ja Fernando Hierroa. Kummankaan kohdalla huhut eivät osuneet oikeaan, mutta kohtalaisen legendaarinen nimi tehtävään on silti valikoitumassa. Marcan mukaan Ecuadorin uusi luotsi on nimittäin Jordi Cruijff, legendaarisen Johan Cruijffin poika.

45-vuotiaan Cruijffin nimitystä ei ole vielä virallistettu. Marcan mukaan sopimus on kuitenkin varma, ja Cruijff tullaan palkkaamaan Ecuadorin maajoukkueen peräsimeen kolmen vuoden pestillä – kattaen siis myös vuoden 2022 MM-turnauksen.

Cruijff pelasi uransa aikana muun muassa Ajaxin junioreissa ja Barcelonassa, isänsä tavoin. Valmentajana hän on silti vielä verrattain vihreä. Cruijff toimi vuosina 2009-2010 maltalaisen Vallettan pelaaja-valmentajana, ja hääri sen jälkeen kyproslaisen AEK Larnacan ja israelilaisen Maccabi Tel Avivin urheilujohtajana.

Ensimmäisen päävalmentajapestinsä hollantilais-espanjalainen otti vastaan vuonna 2017, juuri Maccabi Tel Avivissa. Elokuussa 2018 hän jatkoi töitä kiinalaisessa Chongqing Dangdai Lifanissa. Cruijff jätti tehtävänsä Kiinassa vain pari viikkoa sitten.

Ecuador-kuvio on luontevaa jatkumoa töille Kiinassa, sillä Cruijffin on palkkaamassa sama mies, joka hänet Kiinaankin vie: Antonio Cordón. Espanjalainen nimitettiin äskettäin Ecuadorin palloliiton urheilujohtajaksi.

Jos Cruijff todella pestiin nimetään, on hänen ensimmäinen ottelunsa maajoukkuevalmentajana 26. maaliskuuta pelattava harjoitusottelu Argentiinaa vastaan. Kesällä edessä on Kolumbiassa ja Argentiinassa pelattava Copa América.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.