Mats Hummelsin ja Thomas Müllerin paluu maajoukkuepaitaan olympialaisissa askeleen lähempänä – Müllerillä myös vaimo kisaamassa?

© Kuva: Getty Images

Saksassa nousi suuren luokan kohu mönkään menneiden kesän 2018 MM-kisojen jälkeen, kun valmentaja Joachim Löw päätti hyllyttää maajoukkueesta edelleen huipulla pelaavan kolmikon Jérome BoâtengMats Hummels ja Thomas Müller. Miesten syrjäyttäminen perustui pyrkimykseen nuorentaa maajoukkuetta.

Kukaan pelaajista ei ottanut Löwin ilmoitusta hyvillä mielin vastaan, ja etenkin Hummelsia on huudeltu takaisin A-maajoukkueeseen edelleen. Kenties tänä vuonna Hummels ja Müller nähdäänkin taas Saksan peliasussa? Ei tosin A-maajoukkueessa, vaan Tokion olympialaisissa.

Miesten jalkapallon olympiaturnaus pelataan tuttuun tapaan alle 23-vuotiaiden maajoukkueilla. 18 pelaajan ryhmään saa kuitenkin valita kolme yli-ikäistä pelaajaa. Muiden viidentoista tulee olla syntynyt vuonna 1997 tai myöhemmin.

Saksan nuorten maajoukkueen – ja myös olympiajoukkueen – päävalmentaja Stefan Kuntz vahvisti keskiviikkona medialle, että Hummels ja Müller ovat mukana Saksan ”pitkällä listalla” olympiajoukkueeseen. Tämä virallinen lista piti ilmoittaa keskiviikkona Saksan kansalliselle antidopingtoimikunnalle NADA:lle. Kaksikon lisäksi moni muukin tunnettu pelaaja on tosin listalla yhä mukana.

– Viime päivinä on mainittu joitain ehdokkaita, kuten esimerkiksi Maxi ArnoldDavie SelkeMaxi EggesteinSandro Wagner ja Max Kruse. Muun muassa heidät ilmoitettiin NADA:lle. Aivan kuten esimerkiksi Thomas Müller ja Mats Hummelskin, Kuntz totesi lehdistötiedotteen kautta.

– Kolmesta yli-ikäisestä pelaajasta tulee palapelimme viimeinen pala. Katsomme ensin kauden jälkeen, mitkä pelipaikat voimme täyttää tämänhetkisen U21-joukkueen ja vuoden 1997 vuosikerran pelaajilla.

– Vasta sitten arvioimme, mille paikoille kaipaamme vahvistusta, millaisten pelaajien johtajuutta kaipaamme ja keillä pelaajilla on jo kokemusta turnauksista.

Lopullisen kisajoukkueensa Saksa aikoo ilmoittaa kesäkuussa.

Thomas Müller varmasti yksi vaihtoehto

Myös A-maajoukkueen johtoryhmään kuuluvat Oliver Bierhoff ja Joachim Löw ottivat jo ennen keskiviikon tiedotetta kantaa Thomas Müllerin valinnan puolesta.

– Thomas Müller ei ole saavuttanut nimeä vain Saksassa, vaan koko maailmassa. Sellainen herättää kyllä huomiota, Bierhoff totesi.

– On monessa mielessä järkevää ottaa vanhempia pelaajia mukaan. Kyse on urheilullisesta laadusta, kokemuksesta ja luonteesta.

Löw antoi myös puoltonsa Müllerin valinnalle, sillä hän ei usko, että olympiaryhmään valittaisiin pelaajia, jotka pelaavat aiemmin kesällä jo EM-kisoissa.

– Kahta turnausta ei pelaa kukaan. Thomas Müller on varmasti yksi vaihtoehto, Löw ilmoitti.

– Joukkue haluaa olympialaisista mitalin. Kyse ei ole ansioista, vaan siitä, kuka voi auttaa nuorta joukkuetta parhaiten.

Myös Lisa Müller olympiaspekulaatioissa

Müllerin tapauksessa mielenkiintoinen lisä on, että mahdollisesti myös hänen vaimonsa Lisa Müller voisi yltää olympialaisiin. Lisa Müller on alkanut saavuttaa menestystä kouluratsastajana, ja häntä pidetään ”mustana hevosena” Saksan ratsastusjoukkueeseen. Voi kuitenkin olla, että Tokion olympiakisat tulevat vielä liian aikaisin. Joka tapauksessa Thomas Müller on pariskunnan yhteisistä olympialaisista innoissaan.

– Se on mahtavan hullu ajatus, mutta sen paremmin minulle kuin vaimollenikaan eivät olympialaiset ole vuoden 2020 pääasia. Minulla on seuraavien viiden kuukauden aikana vielä isoja tavoitteita FC Bayernin kanssa, Thomas Müller totesi.

– Vaimonikin tähtää ensin muihin kilpailuihin, joten olympialaisiin on vielä matkaa. Jos sopii kuitenkin haaveilla suuria, olisi se tietysti siisti juttu.

– En tiedä, mitä tapahtuisi tapahtua, jotta pelaisin olympialaisissa, koska seurajoukkueet valmistautuvat jo elokuussa uuteen kauteen. Sanotaan kuitenkin niin, etten sano koskaan ei koskaan. Otan kaiken vastaan.

Miesten jalkapalloturnaus pelataan olympialaisissa 23.7.-8.8.

Lähteet: WeltSport1Süddeutsche Zeitung ja Frankfurter Allgemeine


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.