Näin toimii kapteenien kapteeni – Manchester Cityn ikonilta kunnon läksytys omille faneille

© Kuva: Getty Images

33-vuotias Vincent Kompany on luultavasti yksi maailman arvostetuimmista kapteeneista. Belgialaistoppari kipparoi Manchester Cityn neljään Valioliigan mestaruuteen, ja viime keväänä hän upotti komealla kaukolaukauksellaan itse Leicesterin – kenties mestaruuden ratkaisseessa ottelussa. Myös Belgian maajoukkuetta Kompany on kipparoinut suurella menestyksellä.

Esimerkillisenä pelaajana tunnettu Kompany palasi täksi kaudeksi takaisin kotimaahansa Belgiaan ja kasvattajaseuraansa Anderlechtiin. Kompany aloitti kauden Anderlechtin pelaaja-valmentajana, mutta huonon startin jälkeen hän luopui valmentajuudesta ja jatkoi ”vain” kapteenin roolissa.

Sunnuntaina Anderlecht kohtasi kotikentällään Belgian sarjaa selvällä erolla johtavan Club Bruggen. Tunnelmat kuumenivat, ja kotiyleisön joukosta heitettiin soihtu kohti Bruggen maalivahti Simon Mignolet’ta. Sitten Kompany puuttui asiaan.

Esimerkillinen johtaja asteli paikalle, läksytti kovaäänisesti oman joukkueensa kannattajia ja teki saman tien selväksi, ettei katsomosta sovi heitellä mitään kentälle. Tilanteen päätteeksi tulivat vielä läpsyt Mignolet’n kanssa, ja peli pääsi jatkumaan.

Belgian jalkapalloliitto julkaisi tapahtumasta videon seuraavalla saatetekstillä:

– Ammattilaistuomarijaosto on mielissään positiivisesta kunnioituksesta ja reilusta pelistä Anderlecht-Club Brugge -pelin aikana. Kunnioitus ja reilu peli auttaa tuomareitamme tekemään työnsä, twiitissä kirjoitettiin.

Vincent Kompany on saanut peliin puuttumisestaan myös sosiaalisessa mediassa laajaa arvostusta.