Adam Idah oli Norwichin ja Prestonin välisen FA Cupin ottelun ykkösnimi lauantaina.

18-vuotias hyökkääjälupaus viimeisteli hattutempun, kun Norwich City voitti kamppailun 4-2 ja eteni Englannin historian vanhimman cup-kilpailun neljännelle kierrokselle.

Irlannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa pelaava Idah vakuutti saatuaan mahdollisuuden avauskokoonpanossa, kun muun muassa joukkueen ykköstykki Teemu Pukki oli loukkaantuneena sivussa.

Huuhkajien huippukärki Pukki kärsii takareisivammasta sekä varvasvaivasta. Norwichin päävalmentaja Daniel Farke ei osannut vielä ennen Preston-peliä sanoa, onko Pukki pelikunnossa ensi viikon lauantaina pelattavassa Valioliigan vierasottelussa Manchester Unitedia vastaan.

Norwichin alkuperäinen suunnitelma oli lainata Idah kerryttämään kokemusta alemmalle sarjatasolla tammikuussa. Preston-pelin jälkeen Farke sanoi, että nuorukaisen varalle saatetaan viritellä uusi suunnitelma hattutempun myötä.

– Ehkä lähetän Teemu Pukin lainalle, Farke heitti vitsaillen Eastern Daily Pressin mukaan ja jatkoi:

– Ei ole tarvetta hätätilanteelle. Me olemme kuskin paikalle. Jos hän (Idah) tekee maaleja meille, emme lainaa parhaita pelaajiamme muualle. Hänellä on pitkä sopimus, joten tilanne ei ole osaltamme kiireinen.

Farke myönsi Idahin ansaitsevan paikkansa parrasvaloissa tällä hetkellä ja sanoi, että nyt on vaikeaa pitää pelaajan olemassaolo salaisuutena. Moni seura kiinnostui varmasti kärkipelaajan palveluksista viimeistään lauantain jälkeen.

Nuoret pelaajat eivät saa Farken mukaan peliaikaa Norwichissa ilmaiseksi, vaan vasta sitten kun ovat valmiita vastuuseen. Näin meneteltiin myös Idahin kanssa.

Pukin lisäksi myös saksalainen Dennis Srbeny ja sveitsiläinen Josip Drmic olivat hyökkääjäosastolta sivussa vammojen takia.

– Okei, meillä oli muutamia loukkaantumisia, mutta Adam on valmis osoittamaan taitonsa ja tarttui kiinni mahdollisuuksiinsa molemmilla käsillään. Eivätkä vain hänen maalinsa, mutta se miten hän piti palloa, rytmitti peliä ja työskenteli joukkueen eteen, Farke kehui.