Onko Valioliigan voimapesä vaikeampi vastustaja kuin Cristiano Ronaldo? – Hollantilaispuolustaja vertaili kaksikkoa: ”En ole ennen kokenut mitään vastaavaa”

© Kuva: Getty Images

Newcastlen hollantilaispuolustajan Jetro Willemsin mukaan Wolverhamptonin laitahyökkääjä Adama Traoré saattaa olla jopa ikävämpi vastustaja kuin viisinkertainen Kultaisen pallon voittaja, Juventuksen supertähti Cristiano Ronaldo.

Traoré, 23, on saanut tällä kaudella kiitosta hyvistä otteistaan, mutta hän herättää huomiota myös fyysisellä olemuksellaan. Espanjassa syntynyt vauhtikone ei muistuta rakenteeltaan perinteistä jalkapalloilijaa. Räjähtävän nopea Traoré näyttää siltä, että voisi puristaa reisillään vesimelonin hajalle ja voittaa karhun kädenväännössä, mutta itse hän kertoi hilljattain, että hänen lihaksikas ulkomuotonsa ei johdu kuntosaliharjoittelusta, vaan hänen geeneistään.

Portugalilaishyökkääjä Ronaldo, 34, tunnetaan siitä, että hän pitää kropastaan äärimmäisen hyvää huolta. Väitettä tukevat hänen vähäiset loukkaantumisensa ja se, että hän pelaa yhä Euroopan ehdottomalla huipulla. Tällä kaudella Ronaldo on pelannut Juventuksessa 23 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 16 maalia ja syöttänyt kolme.

Newacastleen saksalaisesta Eintracht Frankfurtista lainattu Willems, 25, on päässyt ja joutunut pelaamaan molempia vastaan. Ronaldon hän kohtasi vuoden 2012 EM-kisojen lohkovaiheessa Hollannin kanssa. Tuolloin Willemsin ja kumppanien oli tyydyttävä 1-2-tappioon, kun Portugalia kipparoinut Ronaldo teki kaksi maalia.

Cristiano Ronaldo (keskellä) on pelannut Portugalin A-maajoukkueessa 164 ottelua ja tehnyt 99 maalia. Kuva: Getty Images

Traorén kanssa Willems on mitellyt kaksi kertaa tämän kauden Valioliigassa. Nuo ottelut ovat olleet tasaisempia vääntöjä, sillä kumpikin niistä päättyi lukemiin 1-1. Viime lauantaina pelattiin otteluista viimeisin, jonka jälkeen Willems vertasi Traoréa ja Ronaldoa keskenään.

– Olen pelannut urallani joitain todella hyviä pelaajia vastaan, mutta kukaan ei ole yhtä nopea kuin Traoré, kertasi Willems Northern Echolle.

– Hän on uskomaton, kerrassaan peto. Hän ei ole pelkästään ennenkuulumattoman nopea, mutta hän on myös niin vahva.

– Hänet tunnetaan jalkapallon nopeimpana miehenä, ja nyt minä tiedän, että se pitää paikkaansa. Olen omasta mielestäni varsin nopea, tai ainakin luulin niin ennen kuin pelasin häntä vastaan. En ole ennen kokenut mitään vastaavaa.

– Olen pelannut Ronaldoa vastaan, joka on myös nopea, muttei niin nopea. Hän on tietysti todella taidokas, mutta välillä sellaista pelaajaa vastaan on helpompi pelata kuin sellaista, joka on tajuttoman nopea.

– Pelasin Ronaldoa vastaan EM-kisoissa, kun Hollanti kohtasi Portugalin. Se oli vaikeaa, mutta tämän vaikeampaa iltapäivää minä en ole kokenut, vaikka minusta pärjäsinkin aika hyvin.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – LEICESTER

Chelsea saa revanssimahdollisuuden pika-aikataululla finaalipettymyksen jälkeen!