Petteri Forsell ei luottanut postiin, vaan kävi purkamassa sopimuksensa Puolassa asti – omistajalta erikoinen kuittaus: ”Kai se oli puoliksi vitsi”

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kivi vierähti hiljattain Petteri Forsellin sydämeltä, kun Huuhkajien hyökkäyspään monitoimimies sai vihdoin purettua sopimuksensa Puolan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Miedz Legnican kanssa.

Forsell olisi halunnut purkaa sopimuksen jo kesällä ennen kauden alkua. Legnica ei kuitenkaan silloin suostunut ratkaisuun vaan halusi suomalaisesta ison siirtokorvauksen, jos tämä siirtyisi muualle.

Kun diilin purku ei onnistunut, Forsell kartoitti muita vaihtoehtoja. Elokuussa hän solmi loppukauden kattavan lainapestin HJK:hon, ja veikkausliigakauden päättymisen jälkeen hän oli jälleen Legnican mies. Hänen sopimuksensa olisi kattanut vielä kuluvan loppukauden.

Aluksi näytti siltä, ettei sopimuksen purkaminen onnistu nytkään.

– Nyt ilmoitettiin, että tilanne on sama kuin kesällä. Sitten he olivat siinä mielessä reiluja, koska nyt he tietävät Suomen pelaavan EM-kisoissa, ja että jos menen nyt pelaamaan Puolan divariin, niin saumani kisajoukkueeseen pääsemisestä pienentyvät. Jos olisimme pelanneet pääsarjassa, siinä ei olisi ollut mitään ongelmaa. Olen kuitenkin viihtynyt pelikentillä, Forsell sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Forsell on tosiaan osoittanut kykynsä Legnicassa. Debyyttikaudellaan hän iski ykkösliigassa 14 ottelussa ”vain” neljä maalia, mutta seuraavana sesonkina 2016-17 potkutaiturin jalasta syntyi jo 13 rysää saman sarjatason 30 ottelussa.

Välissä hän kävi pikavisiitillä ruotsalaisessa Örebrossa ja palasi sitten Legnicaan kaudeksi 2017-18. Tuon kauden jälkeen joukkue nousi Puolan Ekstraklasaan, jossa Forsell teki mainiot 13 maalia 37 ottelussa lukeutuen sarjan huippupelaajiin. Kun Legnica tippui kauden jälkeen, suunnitelmat jatkon suhteen levähtivät auki.

Legnican omistaja kuittaili

Forsell ei osaa sanoa, miksi Legnica yhtäkkiä halusikin purkaa sopimuksen yhteisymmärryksessä.

– Kai he halusivat olla reiluja. Olen tehnyt siellä hyvää tulosta. Seuran omistaja oli tosin sanonut, että no, purkakaa vaan se sopimus, että säästetään ainakin kahden kuukauden palkka, kun se tulee kuitenkin helmikuussa takaisin, Forsell kertoo.

– Kai se oli puoliksi vitsi, mutta kai hän jotenkin uskoi, että niin voi käydä. Eihän sitä koskaan tiedä.

– Nyt yritetään löytää joku hyvä sarja, mutta voihan se olla, että löytyy huonompi sarja. Mistä sitä tietää, mutta yritetään löytää paikka, jossa saisi paljon peliminuutteja tarpeeksi kovassa sarjassa.

Sopimuspurku saatiin maaliin viikonloppuna. Forsell ei luottanut postin saapumiseen Puolasta ajallaan vaan päätti matkustaa Kokkolasta Lounais-Puolassa sijaitsevaan Legnicaan autolla. Yksin hänen ei viiden päivän reissua tarvinnut tehdä, kun kaveri lähti mukaan.

Samalla Forsell haki tavaransa entisestä asunnostaan.

– Jos paperit olisi lähetetty postitse, siinä olisi voinut mennä vähän kauemmin, koska posti ei välttämättä kulje niin nopeasti. Oli parempi lentää sinne, Forsell sanoo.

Legnicassa Forsell vietti arvionsa mukaan vain tunnin tai pari, mutta reissu oli kokonaisuudessaan pidempi prosessi. Hän haki matkan aikana allekirjoitukset kahdelta Legnican työntekijältä sopimuksen irtisanomiseksi.

Kiinnostusta ”vähän sieltä sun täältä”

Tällä hetkellä Forsell majailee tyttöystävänsä asunnolla Kuopiossa, mutta ajaa säännöllisesti myös kotikaupunkiinsa Kokkolaan, jossa hän on harjoitellut kasvattiseuransa KPV:n nuorten joukkueiden kanssa. Ennen vuodenvaihdetta Forsell treenasi myös Ykkösen kauteen valmistautuvan kokkolalaisseuran edustusmiehistön kanssa.

– Olen juossut aika paljon viime viikkoina. Ei ole muuta tehtävää. Jos menee uuteen joukkueeseen huonossa kunnossa, niin se ei ole ikinä hyvä. Siinä on mahdollista, että on joku sellainenkin sarja, että minulla on heti seuraavana viikonloppuna peli. Minun täytyy olla hyvässä kunnossa. Aika kovaa on menty siinä mielessä.

Forsell ei kiistä KuPS:n kiinnostusta, mutta ei myöskään myönnä sitä. Kuopiolaisseura on jo aiempina vuosina kosiskellut häntä riveihinsä. Forsellin entinen pelaaja-agentti Jonne Lindblom toimii nykyisin kuopiolaisseuran urheilutoimenjohtajana, eikä olisi ihme, jos seurapomo ottaisi entisen suojattinsa vahvistamaan Suomen mestaruuden viime vuonna voittanutta savolaisjoukkuetta.

Varsinaiset tarjoukset uupuvat yhä, mutta Forsellia kohtaan on osoitettu kiinnostusta useasta eri Euroopan maasta.

– Pari tuollaista vähän huonompaa vaihtoehtoa on ulkomailta, mitä en ole oikeastaan halunnut vielä edes miettiä. Mutta voi olla, että ne tulevat ajankohtaiseksi. Kiinnostusta on ollut vähän sieltä sun täältä ympäri Eurooppaa. Jos rupeaa maita listaamaan, niin varmaan jokaisesta on ollut jotain pientä.

HJK:n kausi loppui marraskuussa. Sen jälkeen Forsell on pitänyt vain lyhyen treenitauon. Loppuvuoden ulkomaan-reissun aikana hän aloitti jälleen harjoittelun, jotta sopimus ei ainakaan kaatuisi fyysisen kunnon puutteeseen.

Forsell tunnetaan juoksu- ja voimatestien kärkinimenä, oli hän sitten missä joukkueessa tahansa. Omatoiminen harjoittelu on ollut arkipäivää päihteettömälle futaajalle.

Nyt hän kuitenkin haluaisi jo päästä taas joukkueharjoitusten pariin.

– Tässä on viikko aikaa, jolloin seurat etsivät pelaajia. En tiedä miten siirtoikkuna minua koskee, mutta haluaisin jo päästä kunnon treeneihin tekemään hommia.

Forsellin sopimuspurusta kertoi ensimmäisenä Yle Urheilu.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!