Legendaarisesta Ranskan maailmanmestaritopparista Laurent Blancista ei ole kovin kuulunut sen jälkeen kun hän jätti PSG:n kesäkuussa 2016. Nyt 54-vuotias Blanc saattaa kuitenkin olla palaamassa töihin.

Sport kertoo, että Blancin valmentajauran ensimmäinen seura Girondins Bordeaux on tarjonnut hänelle valmentajasopimusta. Bordeaux on hävinnut viisi kuudesta viimeisestä ottelustaan, ja on valahtanut Ranskan sarjassa jo sijalle 13. Blancista toivotaan kurssin kääntäjää, ja neuvottelut ovat meneillään, ja nykyisen valmentajan Paulo Sousan asema on vakavasti uhattuna.

Blanc valmensi Bordeaux’ta jo vuosina 2007-2010 ja teki sen mittavalla menestyksellä. Bordeaux voitti Blancin alaisuudessa Ligue 1:n kaudella 2008-2009, ja päälle kerran Liigacupin sekä kahdesti Ranskan Supercupin.

[readmore from=Blanc-Laurent]

Bordeaux’sta Blancin matka jatkui Ranskan maajoukkueeseen, jota hän valmensi vuosina 2010-2012, vieden kotimaansa MM-kisojen puolivälieriin. Vuodet 2013-2016 Blanc valmensi Ligue 1:n mahtiseura PSG:tä.

Kaikki kolme PSG-kautta päättyivät Ligue 1 -mestaruuteen. Kaupan päälle tuli myös kahdeksan erilaista cup-pystiä, mutta Blanc sai kenkää kesällä 2016, koska Mestarien liiga -menestys jäi seurassa haaveeksi.