Real Madridin pelaajan ratkaisu saa suitsutusta – valittiin loppuottelun parhaaksi pelaajaksi, vaikka sai punaisen kortin

© Kuva: Getty Images
Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Real Madrid voitti sunnuntaina Espanjan supercupin kaatamalla loppuottelussa paikallisvastustajansa Atlético Madridin.

Ottelu oli vielä jatkoajan jälkeenkin lukemissa 0-0, joten vuorossa oli rangaistuspotkukilpailu. Atlétin riveistä vain Kieran Trippier onnistui pilkuilla maalinteossa. Saúl Ñíguez täräytti oman vetonsa tolppaan ja Thibaut Courtois torjui Thomas Lemarin yrityksen. Real Madridin kaikki vetäjät tekivät maalin.

Ottelun suurin sankari, Real Madridin keskikenttäpelaaja Federico Valverde, ei ollut rangaistuspotkujen aikaan enää kentällä, koska hän sai suoran punaisen kortin vain viisi minuuttia niitä ennen.

Finaalin parhaaksi pelaajaksi valittu Valverde uhrasi itsensä joukkueen puolesta 115. minuutilla. Atlétin hyökkääjä Álvaro Morata pääsi jatkoajan loppuhetkillä läpiajoon ja Valverde jahtasi häntä Realin puolustuksen alimpana pelaajana. Valverde tajusi, että hän ei millään saa Morataa ajoissa kiinni, joten hän liukui hyökkääjältä kylmästi jalat alta. Rike tapahtui kuitenkin ennen rangaistusaluetta, joten luvassa oli vain vapaapotku, ja punainen Valverdelle, joka ei protestoinut tuomiota.

Ottelun jälkeen Valverde oli iloinen mestaruudesta, mutta hän oli pahoillaan rikkeestään.

– Tuollaista ei saisi tehdä. Pyysin anteeksi Álvarolta. Se ei ollut hyvä teko, mutta olin viimeinen puolustaja. Yritin tehdä jotain muuta, mutta en ehtinyt. Olen onnellinen mestaruudesta, mutta minulle jäi hieman huono tunne, koska tekoni ei ollut hyvä, kommentoi Valverde AS:n mukaan.

Real Madridin pukuhuoneessa kaikki onnittelivat Valverdea ja poistuessaan kentältä hän sai taputukset selkään kummankin joukkueen päävalmentajalta, Realin Zinédine Zidanelta ja Atlétin Diego Simeonelta.

– Hän (Zidane) tuki minua surullisella hetkellä. Jätin joukkueeni alivoimalle, mutta joukkuekaverini ja valmentajat antoivat minulle voimaa. Myös Simeone tuli puhumaan minulle. En aio sanoa, mitä hän sanoi, mutta kaikki eivät tekisi niin.

Zidane ymmärsi täysin, miksi Valverde päätyi ratkaisuunsa.

– Hän teki, mitä hänen oli tehtävä. Se oli ruma virhe, mutta se oli tehtävä sillä hetkellä. Hän teki sen hyvin. Lopuksi tärkein asia on, että hän pyysi anteeksi Moratalta, koska he tuntevat toisensa todella hyvin.

Simeonen mukaan Valverden rike oli ”ottelun tärkein hetki”.

– Sanoin hänelle, että kuka tahansa oli tehnyt hänen asemassaan saman. Minusta ottelun parhaan pelaajan palkinnon antaminen Valverdelle käy todellakin järkeen, koska Valverde voitti pelin sillä teolla.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!