Seinäjoen Jalkapallokerho on tehnyt yksivuotisen sopimuksen meksikolaispuolustaja Dárvin Chávezin kanssa.

Chávez, 30, on pelannut Meksikon paidassa kolme A-maaottelua sekä 31 olympiajoukkueen-ottelua. Hän on Lontoon vuoden 2012 olympialaisten kultamitalisti ja Pan-Amerikan kisojen kultamitalisti. Chávez on pelannut toista sataa kotimaansa pääsarjaottelua, voittanut Meksikon Cupin sekä kahdesti CONCACAF-alueen seurojen välisen Mestarien liigan.

Suomalaisen jalkapallon seuraajille Chávez on tullut tutuksi FF Jaron riveistä Ykkösestä, jossa hän on pelannut 46 ottelua tehden niissä yhteensä kuusi maalia ja syöttäen kolme. Viime kauden päätteeksi hänet valittiin Jaron kauden parhaaksi pelaajaksi sekä kannattajien suosikkipelaajaksi.

– Tämä on minulle suuri mahdollisuus ja uusi hieno haaste, palata Suomeen ja pääsarjaseuraan kuten SJK. Olen seurannut Veikkausliigaa näiden kahden vuoden aikana ja tiedän, että SJK on yksi Suomen merkittävimmistä seuroista, kertoo Chávez SJK:n tiedotteessa.

– Olen erittäin motivoitunut ja ylpeä, että pääsen taas pääsarjaan. Unelmani on voittaa mestaruus SJK:n kanssa ja päästä vielä pelaamaan Mestarien liigaa urallani tai muihin suuriin kilpailuihin. Joten olen todella innoissani ja motivoitunut.

SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman ja joukkueen uusi päävalmentaja Jani Honkavaara kehuvat tuoretta hankintaa.

– Dárvin on pelannut Meksikossa korkeimmalla mahdollisella tasolla ja on nyt viimeisen kahden kauden ajan sopeutunut elämään Euroopassa ja Suomessa. Olemme erittäin iloisia hänen liittyessä mukaan. Uskomme, että hän tuo lisää ulottuvuuksia joukkueeseemme, kommentoi Dorman.

– Dárvin on hyvin monipuolinen pelaaja. Tullessaan Jaroon hän oli profiililtaan hieman puolustusvoittoinen, mutta Jaron pelitavan myötä hänestä on tullut myös hyökkäyksiä tukeva laitapuolustaja. Hän keskittää hyvin ja on kokoisekseen erittäin hyvä pääpelaaja. Ja tietenkin hänen ratkaisuistaan kentällä paistaa kokemus, jota tarvitsemme joukkueeseen lisää, jatkaa Honkavaara.