Suomen maajoukkuepelaaja hämmästyttää Skotlannissa – vahva puolustuspelaaminen näkyy myös tilastoista

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Suomen alle 21-vuotiaiden miesten maajoukkuepelaaja Miko Virtanen on saanut runsaasti vastuuta lainaseuransa Arbroath FC:n riveissä. Skotlannin toisella sarjatasolla pelaava Arbroath lainasi 20-vuotiaan Virtasen syyskuussa täksi kaudeksi maan pääsarjatasolla pelaavasta Aberdeenista.

Skotlantilaiselle Pure Fitbaw -sivustolle maan jalkapallosta kirjoittava toimittaja Cammy Anderson suitsutti TPV:n kasvattia Twitter-tilillään. Andersonin mielestä Virtanen on pelannut erittäin mallikkaasti.

– Voisimmeko käyttää hetken arvostaaksemme sitä, miten hyvä Miko Virtanen on ollut puolustussuuntaan lainapestillään Arbroathissa Aberdeenista, Anderson twiittasi.

Hän lisäsi twiittiketjuunsa useita tilastoja, jotka mairittelevat 21 vuotta tammikuun lopulla täyttävän Virtasen suoritustasoa.

Virtanen on Skotlannin Mestaruussarjan taklaustilaston ykkönen. Suomalainen on taklannut keskimäärin 2,1 kertaa 90 minuutin aikana.

Ykkösenä Virtanen on myös katkojen ja riistojen tilastossa. Ottelua kohden niitä on tullut 10,05.

62,5 prosenttia puolustuspään kaksinkamppailuista voittanut Virtanen on vakuuttanut Andersonin, jonka mukaan Aberdeen saattaa hyvinkin hyötyä keskikenttäpelaajasta ensi kaudella, jos seura päättää antaa Virtaselle mahdollisuuden ykkösjoukkueessa.

Anderson kertoi käyttänensä tilastojen lähteenä WyScout -pelaajatarkkailujärjestelmää.

Englantilaisen Evertonin organisaatiosta Aberdeeniin loppusyksystä 2017 siirtynyt Virtanen debytoi Skotlannin liigassa viime kaudella pelaten 11 minuuttia ainoassa ottelussaan. Myös laitapuolustajan tontilla urallaan pelanneella Virtasella on Aberdeenin kanssa kesään 2021 saakka ulottuva sopimus.

Arbroathissa Virtanen on pelannut 14 sarjapelissä ja niistä 12 avauksessa.

Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!