Euroopan jalkapalloliitto UEFA julkaisi keskiviikkona kotisivuillaan vuoden 2019 ”Vuoden joukkueensa”. Tähdistöjoukkueen ovat äänestäneet tuttuun tapaan jalkapallofanit itse.

Joukkuetta dominoi itseoikeutetusti Mestarien liigan voittanut Liverpool, mutta mukana ovat myös viime vuosikymmenen supertähdet Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi. Ronaldolle valinta oli jo ennätyksellinen neljästoista, kun Messillä valintoja on 11.

Englantilaislehdistössä on kuitenkin epäilty UEFA:n taktikoineen portugalilaishyökkääjän mukaan tähdistöjoukkueeseen. Juventus-tähti sai hyökkääjistä neljänneksi eniten ääniä, mutta UEFA muokkasi pelijärjestelmäksi 4-2-4 oletetun 4-3-3:n sijaan, jotta Cristiano Ronaldo saataisiin mukaan. Näin arvelee jutussaan muun muassa Daily Mail.

Cristiano Ronaldo täydentää näin hyökkäyskvartetin, jonka muita jäseniä ovat Messi, Sadio Mané ja Robert Lewandowski. Keskikentälle jäävät näin vain Kevin de Bruyne ja Frenkie de Jong.

Cristiano Ronaldon tieltä sai väistyä kolmanneksi eniten ääniä saanut keskikenttäpelaaja N’Golo Kanté (Chelsea). Näin tähdistöjoukkueesta muodostuikin kieltämättä äärimmäisen offensiivinen.

Kokonaisuudessaan vuoden joukkue näyttää seuraavalta:

Alisson* (Liverpool); Trent Alexander-Arnold* (Liverpool), Matthijs de Ligt* (Ajax/Juventus), Virgil van Dijk (Liverpool), Andy Robertson* (Liverpool); Kevin de Bruyne (Manchester City), Frenkie de Jong* (Ajax/Barcelona); Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus), Robert Lewandowski* (Bayern München), Sadio Mané* (Liverpool)

Tähdellä merkityt pelaajat ovat vuoden joukkueessa ensimmäistä kertaa.

Liverpool sai siis mukaan peräti viisi pelaajaansa. Myös hollantilaisilla oli vahva kokonaispanos kolmen pelaajan myötä.

Ensimmäisen kerran UEFA:n vuoden joukkue valittiin vuonna 2001.

Lähteet: UEFA:n kotisivut ja AS