Urheilutoimittajain liitto valitsi Teemu Pukin vuoden parhaaksi jalkapalloilijaksi

© Kuva: Getty Images

Eri lajien parhaat urheilijat on valittu Urheilutoimittajain liiton toimesta vuoden 2019 osalta.

Se tuskin yllättää ketään, että vuoden parhaaksi jalkapalloilijaksi valittiin odotetusti Suomen jalkapallomaajoukkueen ja Norwichin kotkalaishyökkääjä Teemu Pukki, jolle hiljattain päättynyt vuosi oli kerrassaan fantastinen.

30 vuotta tänä vuonna täyttävä Pukki voitti Norwichissa Englannin toisen sarjatason eli Mestaruussarjan maalikuninkuuden ja pokkasi valinnan sarjan parhaaksi pelaajaksi debyyttikaudellaan. Pukin 29 sarjamaalin turvin Kanarianlinnut nousi täksi kaudeksi Valioliigaan, jossa Pukilla on kasassa jo mainiot yhdeksän osumaa.

Menestys ei suinkaan rajoittunut vain seurajoukkuepuolelle, vaan Pukki oli liekeissä myös Huuhkajissa. Hän oli Suomen historiallisen EM-kisapaikan takuumies tehden peräti kymmenen maalia EM-karsinnoissa.

Norwichin kannattajien rakastamaa Pukkia pidetään suurena suosikkina Vuoden urheilija -äänestyksen voittajaksi. Urheilutoimittajain liiton puheenjohtajana pitkään toiminut Heikki Miettinen sanoi STT:lle uskovansa Pukin voittoon.

Pukin valinta olisi kaikkea muuta kuin arkipäivää, sillä joukkuelajien edustajista vain entiset futaajat Jari Litmanen (1995) ja Sami Hyypiä (2001) ovat tulleet valituksi Vuoden urheilijaksi Suomessa.

Lajien parhaita urheilijoita on valittu Urheilutoimittajain liiton toimesta vuodesta 1946 lähtien. Ensin lajeja oli mukana vain muutama, mutta lajivalikoima on vuosien mittaan jatkuvasti laajentunut. Tänä vuonna lajinsa paras urheilija nimettiin 76 eri lajissa.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – LEICESTER

Chelsea saa revanssimahdollisuuden pika-aikataululla finaalipettymyksen jälkeen!