Veikkausliigakauden 2020 otteluohjelma julkistettiin keskiviikkona 15. tammikuuta.

Alkava kausi starttaa lauantaina 11. huhtikuuta ja päättyy 1. marraskuuta.

Sarjan avauspäivänä pelataan viisi ottelua: FC Haka-FC Lahti, FC Inter-Ilves, HJK-RoPS, KuPS-FC Honka ja SJK-IFK Mariehamn. Avauskierros pelataan loppuun maanantaina 13.4., jolloin HIFK ja TPS kohtaavat Helsingissä.

FC Haka-FC Lahti alkaa klo 15 ja loput lauantaina pelattavat neljä ottelua klo 17. HIFK-TPS pelataan klo 18.30 alkaen.

Liigassa ei pidetä taukoa kesän EM-lopputurnauksen takia, mutta sarjapelit eivät kuitenkaan mene päällekkäin Suomen otteluiden kanssa.

– Huuhkajat on ensimmäistä kertaa mukana arvokisoissa ja se on upea juttu myös Veikkausliigan näkökulmasta. Veikkausliigaa pelataan myös EM-kisojen aikana, mutta ottelut on rytmitetty niin että samoina päivinä Huuhkajien kanssa ei pelata. Ylipäänsä otteluja pyritään pelaamaan niin, että päästäisiin hyödyntämään kisojen välipäiviä, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoi sarjan sivuilla.

– Kenttäremontteja on paljon, mikä on tietysti myönteinen asia sikäli että pian päästään pelaamaan hyvillä, uusilla alustoilla. Alustat uusitaan kauden aikana Helsingissä, Kuopiossa ja Maarianhaminassa. Luonnollisesti remontit vaikuttavat myös ohjelman aikatauluun jonkin verran.

Liigan sarjasysteemi on sama kuin viime kaudella. Ensin pelataan 12 joukkueen kaksinkertainen runkosarja, joka sisältää 132 ottelua. Sen jälkeen joukkueet jaetaan kuuden ylimmäksi sarjassa sijoittuneen joukkueen yksinkertaiseen mestaruussarjaan ja kuuden viimeiseksi sijoittuneen joukkueen yksinkertaiseen haastajasarjaan.

– Runkosarja päättyy tällä kaudella samanaikaisesti kaikilla joukkueilla. Mestaruus- ja haastajasarjassa etukäteen rakennettu ottelukaavio ohjaa ottelujen sijoittamista runkosarjasijoitusten perusteella, Marjamaa selitti.

Joukkueet jatkavat loppusarjavaiheessa runkosarjavaiheessa haalimistaan pisteistä.

Loppusarjojen jälkeen käynnistyy marraskuun alkuun saakka kestävä eurolopputurnaus, jossa sijoille 4.-7. sijoittuneet joukkueet kisaavat yhdestä paikasta Eurooppa-liigan karsintoihin. Lopputurnauksen voittaja kohtaa pronssia voittaneen joukkueen kaksiosaisessa finaalissa, jonka voittaja saa paikan Eurooppa-liigan karsintoihin.

Mestaruussarjan voittaja voittaa Suomen mestaruuden ja saa paikan Mestarien liigan karsinnoissa. Toinen joukkue saa hopeaa ja paikan Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Haastajasarjan viimeinen joukkue putoaa Ykköseen. Toiseksi viimeinen joukkue osallistuu Ykkösessä toiseksi tullutta joukkuetta vastaan pelattavaan karsintaottelupariin, jonka voittaja pelaa Veikkausliigassa kaudella 2021.

Koko otteluohjelman löydät täältä.