VPS pestasi seuralegendansa takaisin parin vuoden tauon jälkeen

© Kuva: Juha Tamminen
Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Ykköseen pudonnut Vaasan Palloseura on tehnyt kauden 2020 kattavan sopimuksen toppari Ville Koskimaan kanssa.

Koskimaa, 36, pelasi ensimmäiset ottelunsa VPS:n riveissä vuonna 2005 ja hän on esiintynyt raitapaidassa yhteensä yli 300 kertaa. Edelliset kaksi kautta hän vietti Kokkolan Pallo-Veikoissa. Urallaan Koskimaa on pelannut myös Kiistossa ja Hongassa.

– On kyllä mahtavat fiilikset. Joidenkin seurojen kanssa oli keskusteluja kauden jälkeen, mutta halusin takaisin kotiin. Tulen nyt innolla mukaan joukkueeseen. Olin loppuvuoden sairaslomalla, kun nenä leikattiin. Pääsin treenaamaan hyvin, mutta se yksin treenaaminen alkoi kyllä puuduttamaan, Koskimaa kommentoi VPS:n tiedotteessa.

– En ole ikinä pelannut Ykkösessä niin ettei olisi noustu. Yleensähän historia toistaa itseään, toivotaan sitä tälläkin kerralla.

Koskimaa on toiminut monena vuotena VPS:n kapteenina, ja hänellä tulee varmasti jälleen olemaan johtava rooli joukkueessa.

– On tässä oltu isän roolissa useampi vuosi. Nuorten kanssa on tosi kiva tehdä töitä, se on aina piristävää. Onneksi nykyajan nuoret ovat paljon fiksumpia kuin olin itse sen ikäisenä. Silti on hyvä, että meitä on siinä muutama kokeneempikin jätkä. Siinä on hyvä balanssi.

– Aivan mahtavaa päästä pelaamaan taas VPS-kannattajien edessä. Muistan vielä sen viimeisen pelin kaudella 2017, kun Geezersit lauloivat. On kyllä lämpimät muistot. Tulen tekemään kaikkeni heidän edessään, jotta kaudesta tulisi mahdollisimman hyvä. Toivotaan, että koko Vaasa herää tähän yhdessä puhaltamiseen. Olisi hieno nähdä Elisalla ja vieraspeleissä paljon porukkaa. Yhdessä se hyvä pitää tehdä. Peleihin vaan.

Päävalmentaja Christian Sundin mukaan Koskimaa tuo Vepsun puolustukseen kaivattua kokemusta.

– Oli tärkeää saada kokenut ja hyvä pelaaja alakertaan, kun miettii niitä pelaajia, jotka lähtivät sieltä viime kauden jälkeen. Ville on pelannut monenlaisissa joukkueissa ja pystyy toteuttamaan pelitapaamme. Hän on fiksu pelaaja, joka on hyvä esimerkki meidän nuorille kavereillemme.

– Yksi viime vuoden ongelmista oli, että meillä ei ollut voimaa erikoistilanteissa. Nyt voimme käyttää Villeä siinä. Se on hyvä lisä ja tekee meistä vaarallisemman joukkueen.

Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!