Will Jääskeläinen esiintyi edukseen FA Cupissa, mutta laulukuoro kutsui

© Kuva: Getty Images

Englannin FA Cupin 3. kierroksella nähtiin sunnuntaina kahden suomalaispelaajan joukkueen kohtaaminen. Pikkuhuuhkajien maalilta tutun William Jääskeläisen Crewe sai vieraakseen kaksi sarjatasoa ylempänä Mestaruussarjassa pelaavan Barnsleyn. Barnsleyn runkopelaajiin lukeutuva Aapo Halme istui koko ottelun vaihtopenkillä.

21-vuotias Jääskeläinen pelasi Crewen maalilla erittäin hyvän ottelun, muttei mahtanut vieraiden maaleille mitään. Barnsley haki 3-1 -vierasvoiton ja eteni cupissa 32 parhaan joukkoon.

Ottelun avausmaali nähtiin jo kolmannella peliminuutilla. Barnsley rakensi hyvän hyökkäyksen, ja Jacob Brown laukoi hienolla volleylla pallon taka-alanurkkaan. Jääskeläinen oli tilanteessa mukana, muttei aivan yltänyt palloon.

Crewe nousi toisen jakson alussa tasoihin, mutta vartti ennen täyttä aikaa Jääskeläinen sai taas antautua. Keskialueen vapaapotku jatkettiin yhden siirron kautta rangaistusalueella, jossa Crewen puolustajat hävisivät parikin kaksinkamppailua putkeen. Conor Chaplin siirsi maalin edustalta Barnsleyn jälleen johtoon, eikä Jääskeläisellä ollut tilanteessa mitään tehtävissä.

Kahdesta takaiskumaalista huolimatta suomalainen suoriutui tehtävistään erittäin hyvin. Jääskeläiselle tilastoitiin kaikkiaan viisi torjuntaa, joista muutama oli erinomaisen näyttäväkin. Yhden hyvän kudin Jääskeläinen torjui ylänurkasta ja yhden vapaapotkun hän tökkäsi toisella puoliajalla yläriman kautta selvemmille vesille.

Vielä aivan lisäajan lopussa Crewe sai hyvästä paikasta vapaapotkun, ja myös William Jääskeläinen juoksi vastustajan rangaistusalueelle palloa ja tasoitusmaalia tavoittelemaan. Barnsley kuitenkin purki tilanteen helposti, ja vapautti Luke Thomasin yksin karkumatkalle. Crewen maali ammotti apposen auki, kun Thomas sinetöi loppunumeroiksi 1-3.

Barnsley saa tietää 4. kierroksen vastustajansa maanantaina suoritettavassa arvonnassa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.