Yli sadan Veikkausliiga-ottelun puolustaja siirtyy Irlannin pääsarjaan

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa 115 ottelua pelannut puolustaja Teemu Penninkangas on tehnyt sopimuksen kaudesta 2020 Irlannin pääsarjaseuran Sligo Roversin kanssa.

Penninkangas, 27, edusti viimeksi FC Lahtea. Hän on Suomessa pelannut myös FC Interissä, Ilveksessä, Seinäjoen Jalkapallokerhossa, FC Jazzissa, TP-Seinäjoessa ja APV:ssa. Hän on urallaan voittanut kertaalleen Veikkausliigan ja liigacupin sekä kahdesti Suomen cupin.

– Hän sopii todella hyvin pelitapaamme. Teemu voi pelata vasempana laitapuolustajana tai wing-backina sekä topparina. Minusta meillä on nyt hyvä määrä pelaajia sille paikalle, kommentoi Sligo Roversin manageri Liam Buckley seuran tiedotteessa.

– Teemu on pärjännyt todella hyvin Suomessa. Hän on voittanut useita pokaaleja ja pelannut Euroopassa. Hän haluaa menestyä myös täällä.

– Hän on pitkä, fyysinen, lukee peliä hyvin ja hän voi myös osallistua hyökkäyksiin ja tehdä maaleja, kuten hän on läpi uransa tehnyt.

Penninkangas kertoo, että hänen unelmansa on aina ollut pelata ulkomailla.

– Tämä on todella hyvä seura vahvassa sarjassa ja tämä on haaste, jota odotan innolla.

– Olen viettänyt hyviä aikoja Suomessa ja ollut osa joukkueita, jotka ovat saavuttaneet mahtavia asioita. Haluaisin tehdä niin myös täällä ja auttaa Sligoa saavuttamaan sen tavoitteet.

– Manageri ja valmentajat vakuuttivat, että tämä on oikea paikka minulle. En malta odottaa, että pääsen pelaamaan ensimmäisen otteluni.

Sligo Rovers aloittaa kautensa Irlannin pääsarjassa 14. helmikuuta Finn Harpsin vieraana. Sligo on historiansa aikana voittanut Irlannin mestaruuden kolme kertaa, joista viimeisin oli vuonna 2012. Viime kaudella joukkue sijoittui kymmenen joukkueen sarjassa seitsemänneksi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.