Benjamin Källmanin ura ulkomailla jatkuu – teki myös jatkosopimuksen FC Interin kanssa

© Kuva: Juha Tamminen

FC Interin hyökkääjä Benjamin Källman siirtyy Norjan pääsarjaseura FK Haugesundiin vuoden lainasopimuksella.

Samassa yhteydessä Inter ja Källman, 21, ovat sopineet keskinäisen sopimuksensa jatkamisesta entisestään vuodella. Näin ollen hänen ja Interin sopimus jatkuu kesään 2022 saakka.

Källman pelasi viimeksi Veikkausliigassa kesällä 2018. Sittemmin hänet on nähty ulkomailla lainalla myös skotlantilaisessa Dundee FC:ssä, tanskalaisessa Vendsysselissä ja norjalaisessa Viking Stavangerissa, jossa maaleja syntyi viime vuonna 13 ottelussa yhteensä neljä kappaletta. Suomen A-maajoukkueessa Källman on pelannut kaksi ottelua ja tehnyt yhden maalin.

– Olemme tehneet Benin ja hänen taustajoukkojensa kanssa jo useamman vuoden pitkäjänteisesti hyvää yhteistyötä tukien Benin urapolkua. Laina Norjan Haugesundiin on seuraava askel tässä. Norjan pääsarja on hyvä sarja Benille jatkaa uraansa ulkomailla ja hyvä kevätkausi Eliteserienissä poikii varmasti paikan Suomen EM-kisajoukkueeseen, Interin tekninen johtaja Vesa Mäki kommentoi turkulaisseuran tiedotteessa.

Källman itse odottaa innoissaan tulevaa kautta jo tutuksi tulleessa sarjassa.

– Tuntuu hyvältä, että sopimus valmistui ja pääsen nyt Haugesundin mukaan kauden alusta asti. On tärkeää, että saan olla kokonaisen kauden täällä. Tunnen jo Norjan sarjan viime kaudelta, eli tuntuu vähän enemmän tutulta kuin viime kesänä. Ylipäätään hyvät ensimmäiset fiilikset ja odotan kauden alkua.

Viime kaudella Haugesund oli 16 joukkueen Norjan pääsarjassa, Eliteserienissä, seitsemäs ja ylsi Norjan Cupin loppuotteluun, jossa se hävisi Källmanin edustamalle Vikingille 0-1.

Haugesundin tiedotteen mukaan sillä on lainajakson päätteeksi osto-optio Källmaniin.

Artikkeli päivitetty 6.2.2020 klo 10:29: Lisätty tiedot Haugesundin tiedotteesta.