Chelsea ja Ajax sopivat suullisesti 45 miljoonan euron siirrosta – marokkolaistähti Valioliigaan?

© Kuva: Getty Images

Chelsea ja Ajax ovat edenneet pitkälle neuvotteluissa tähtipelaaja Hakim Ziyechin siirrosta, kertovat BBC ja Sky Sports.

Marokon maajoukkuetaituri Ziyech, 26, oli jo tammikuussa Chelsean kiikarissa, mutta Ajax ilmoitti, että se haluaa ehdottomasti pitää hänet kauden loppuun asti. Hyökkäyksen eri rooleissa viihtyvä Ziyech on pelannut kuluvalla sesongilla 29 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä kahdeksan maalia ja syöttänyt 21.

BBC:n ja Skyn tietojen mukaan Chelsea ja Ajax tiedottanevat Ziyechin siirrosta lähipäivinä. Aiemmin tänään, keskiviikkona, hollantilainen De Telegraaf uutisoi, että seurat ovat suullisesti päässeet sopuun 45 miljoonan euron siirtokorvauksesta.

Ajaxin urheilutoimenjohtaja Marc Overmars sanoi viime keväänä, että amsterdamilaisseura on valmis myymään Ziyechin, jos hänestä tehdään hyvä tarjous. Marokkolaista riepoteltiin läpi kesän siirtohuhuissa ympäri Eurooppaa, mutta lopulta hän teki Ajaxin kanssa kesään 2022 ulottuvan jatkosopimuksen. Ziyech paljasti tuolloin, että hän hylkäsi muun muassa Sevillan kosiskelut.

Ziyech on edustanut Ajaxia kolme ja puoli vuotta siirryttyään seuraan Twentestä. Kaikkiaan hän on pelannut Ajaxissa 159 ottelua tehden niissä yhteensä 48 osumaa ja syöttäen 82. Viime kaudella hän voitti Ajaxin kanssa Hollannin tuplamestaruuden ja eteni sensaatiomaisesti Mestarien liigan välieriin.