Torstaina pelattava Eurooppa-liigan ottelu Internazionale-Ludogorets pelataan tyhjille katsomoille. La Gazzetta dello Sport kertoo, että vain kameramiehet pääsevät paikalle San Sirolla pelattavaan europeliin. Edes toimittajat eivät pääse tällä kertaa stadionille.

Kaikki johtuu Pohjois-Italiaan rantautuneesta koronaviruksesta. Inter-Ludogorets-pelin suhteen oli kaksi vaihtoehtoa: joko pelata peli suljettujen ovien takana tai siirtää se pelattavaksi puolueettomalle kentälle. Euroopan jalkapalloliitto Uefa sekä molemmat seurat päätyivät Gazzettan mukaan yhteisymmärryksessä ensimmäiseen vaihtoon.

FC Inter News -sivuston mukaan idea myös ottelua edeltävän lehdistötilaisuuden peruuttamisesta tuli Bulgarian mestarilta Ludogoretsilta, joka haluaa välttää tartuntariskin pelaajiensa ja muiden paikan päällä olevien joukkueen jäsenien kohdalla.

Ludogoretsin joukkue lähtee välittömästi ottelun jälkeen takaisin kohti Bulgariaa.

Pohjois-Italiassa yli 300 ihmistä on saanut koronavirustartunnan ja 11 iäkästä ihmistä on kuollut tautiin.

[readmore from=Koronavirus]

Koska toimittajia ei ole paikalla, lehdistötilaisuuksia ei pidetä ennen eikä jälkeen ottelun. Kameramiehet päästetään stadionille luonnollisesti siksi, että ottelu voitaisiin televisioida.

Serie A:ssa peruttiin pelejä samasta syystä jo viime viikonloppuna, ja nyt vaikuttaa siltä, että osa peleistä pelataan tulevana viikonloppuna tyhjille katsomoille.