Glen Kamaran Rangersille kova kolaus: mestaruussaumat ohenivat karun tappion myötä – manageri ottaa pettymyksen kontolleen

© Kuva: Getty Images

Keskiviikko oli Glasgow Rangersille todella huono päivä. Se lähti Skotlannin liigan vierasotteluunsa Kilmarnockia vastaan selvänä ennakkosuosikkina, mutta hävisi pelin 1-2-lukemin sitä yli puolet vähemmän pisteitä ennen kamppailua keränneelle isäntäjoukkueelle.

Kaiken kukkuraksi Rangersin ero sarjajohtaja Celticiin venyi eilen entisestään, kun Hearts taipui kärkijoukkueen käsittelyssä 5-0-lukemin. Celtic johtaa sarjaa nyt jo 10 pisteen erolla, kun Rangersilla on peli vähemmän pelattuna.

Rangers johti peliä avausjakson jälkeen Scott Arfieldin kaukolaukauksella syntyneellä maalilla, mutta toisella jaksolla Kilmarnock paineli rinnalle ja lopussa ohi.

Suomalaispelaaja Nicholas Hämäläinen alusti tasoituksen 77. minuutilla. Pallo ajautui EM-kisapaikkaa himoitsevalle laitapelaajalle vajaaseen 20 metriin, ja Hämäläinen yritti laukoa pallon vaikeasta asennosta kohti maalia. Yritys epäonnistui, mutta siinä oli onnea onnettomuudessa. Pallo nimittäin ajautui suoraan Stephen O’Donnellille, joka laukoi tasoituksen sisään.

Voittomaalin kotijoukkue teki 88. minuutilla, kun Eamonn Brophy laukoi upean kudin maata pitkin vasempaan alanurkkaan noin 15 metristä.

Rangersin manageri Steven Gerrard kyseenalaisti ottelun jälkeen pelaajiensa henkisen kantin. Tappio Rugby Parkilla otti selvästi koville.

– Toisella jaksolla emme koskaan käsitelleet kuumuutta tai painetta, Gerrard laukoi The Guardianin mukaan.

– Emme pelanneet joukkueena joka yrittää taistella pysyäkseen mestaruustaistossa. Joukkueena, joka yrittää lähteä täältä kolme pistettä taskussa.

Tappion myötä Rangersin mestaruussaumat näyttävät huterilta Celticin takana. Sen tietää Gerrardkin, joka otti viimeaikaiset tulokset kontolleen.

– Totuus on se, että (Celtic) on kuskin paikalla. Se johtuu kahdesta asiasta: heidän kunnostaan ja siitä ettemme ole pystyneet olemaan tarpeeksi hyviä talvitauon jälkeen. Mutta minä olen syypää siihen. Minä laitan tämän ryhmän jalkeille. Valmennan heitä, nämä ovat minun taktiikkani ja päätökseni.

Manageri harmitteli myös joukkueensa viime aikojen otteita. Viidestä viime sarjapelistään Rangers on voittanut vain kaksi, hävinnyt saman verran ja pelannut kerran tasan.

Kilmarnockissa lainalla Queens Park Rangersista pelaava Hämäläinen pelasi täydet minuutit. Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara ei sen sijaan ollut lainkaan Rangersin kokoonpanossa.