Veikkausliigan otteluohjelma julkaistiin tammikuussa. Moni varmasti ihmetteli sitä, miten epätasaisesti joukkueet saivat viikonloppuun sijoittuvia otteluita.

Veikkausliigaan takaisin noussut TPS oli toivonut kotiotteluita perjantaille, mutta se ei saanut niitä yhtään. Viikonloppuna ylipäätään se pääsee pelaamaan yhden ottelun. Vastaava lukema esimerkiksi SJK:lla on 11.

[readmore from=Veikkausliigan-otteluohjelma]

TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen lyttääkin otteluohjelman täysin.

– Otteluohjelma on kyllä todella erikoinen ja koitan vieläkin sulattaa sitä, että miten tuollainen on edes mahdollista hyväksyä. Tää on vähän sama kuin Veikkauksen pääjohtaja voittaisi Lotossa päävoiton kaksi kertaa putkeen. Se olisi teoriassa mahdollista, mutta epäilyt heräisivät varmasti, Pikkarainen kertoi HEO Medialle antamassaan haastattelussa.

– Voiko todella olla mahdollista, että KuPSin pääomistaja Ari Lahdella ja SJK:n pääomistaja Raimo Sarajärvellä kävi kauhea tuuri ja uskooko siihen tosissaan joku?, TPS-luotsi mietti.

TPS pyysi otteluohjelmaan muutoksia, mutta niitä ei kuitenkaan tullut.

– On koominen tilasto, että pyydettiin kotipelejä perjantaiksi, niin lopulta pelataan sitten kaikkina muina päivinä. Ymmärrän hyvin, että Sarajärvi ja Lahti ovat tyytyväisiä, sillä tämä päätös vaikuttaa ottelutapahtumaan sekä sisään tulevaan rahaan, Pikkarainen jatkoi.

– Budjettierot ovat muutenkin isoja tässä sarjassa ja nyt ne erot vain kasvavat. Koomista oli myös se, että KuPS sai kaikki muutokset otteluohjelmaan läpi. Otteluohjelma on maailman surkein ja sillä ei ole urheilun kanssa mitään tekemistä, Pikkarainen päätti.

Tässä linkki alkuperäiseen haastatteluun.