Kaan Kairinen siirtyy Tanskan liigan Midtjyllandista lainalle Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan Lillestrømiin.

Vuosi sitten Huuhkajissa debytoinut Kairinen, 21, pelasi viime kauden lainalla Helsingin Jalkapalloklubissa, jossa hänelle kertyi 35 ottelua, kolme osumaa ja neljä maaliin johtanutta syöttöä.

Midtjyllandin riveihin hän siirtyi vuonna 2016 FC Interistä, jonne hän palasi puolikkaaksi kaudeksi lainalle toissa vuonna. Kaudella 2017 Kairinen kävi lainalla Tanskan toisella sarjatasolla Skive IK:n joukkueessa. Midtjyllandin edustusjoukkueessa hän on pelannut viidesti.

– Kaan on uskomattoman lahjakas jalkapalloilija. Me haluamme hänen kehittyvän entistä enemmän korkeimmalla mahdollisella tasolla. Lillestrømissä hän saa siihen mahdollisuuden, ja se tyydyttää kaikkia osapuolia, kommentoi Midtjyllandin urheilutoimenjohtaja Svend Graversen seuran tiedotteessa.

Kairinen kuvailee itseään lainaseuransa haastattelussa ”tekniseksi pelaajaksi, jolla on hyvä vasen jalka ja sillä lähtevä laukaus, hyvät syöttöominaisuudet ja hyvä peliäly”.

– Haluan vain jatkaa pelaamista, koska pelasin viime kaudella paljon HJK:ssa. Nyt haluan ottaa uuden askeleen ja uskon, että Lillestrøm on hyvä mahdollisuus minulle. Haluan myös auttaa joukkueen takaisin pääsarjaan, jonne se kuuluu.

Lillestrømin urheilutoimenjohtaja Simon Mesfin kertoo seuran tiedotteessa, että he ovat seuranneet Kairista ”jo jonkin aikaa”. Norjalaisseurassa uskotaan, että Kairisen rahkeet riittävät korkeammallekin tasolle.

– Tämä on meille todella hyvä sopimus, koska Midtjylland maksaa ison osan hänen palkastaan. Alustavasti kyseessä on koko vuoden lainasopimus, mutta Midtjylland voi kutsua hänet takaisin ensi kesänä. Mutta me saamme korvauksen, jos hänet myydään kesän siirtoikkunassa, lisää Mesfin.

Lillestrøm putosi täksi kaudeksi toiselle sarjaportaalle hävittyään kaksiosaisessa liigakarsinassa IK Startille vierasmaalisäännöllä (5-5).