Etelä-Amerikan karsintaturnaus Tokion ensi kesän olympialaisten futismittelöihin päättyi maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa. Suosikit pitivät pintansa, sillä Etelä-Amerikasta olympiakisoihin matkaavat Argentiina ja Brasilia.

Argentiina oli varmistanut kisapaikkansa jo aiemmin, mutta Brasilia tarvitsi päätösottelustaan Argentiinaa vastaan voiton päästäkseen itsekin Tokioon. Sen se otti komeasti 3-0 -lukemin jättäen Uruguayn pisteen erolla taakseen ja ulos olympiaturnauksesta. Brasilian maaleista kaksi teki Hertha Berlinin Matheus Cunha ja yhden Bayer Leverkusenin Paulinho.

Tokion olympialaisten miesten jalkapalloturnauksen 16 osallistujamaasta selvillä on nyt 14, ja kattaus on erittäin kova. Isäntämaa Japanin, sekä Argentiinan ja Brasilian lisäksi kisoissa pelaavat Euroopasta Ranska, Saksa, Espanja ja Romania, Afrikasta Egypti, Norsunluurannikko ja Etelä-Afrikka, Aasiasta Australia, Saudi-Arabia ja Etelä-Korea sekä Oseaniasta Uusi-Seelanti.

Ratkaisematta on enää Pohjois- ja Keski-Amerikan kaksi kisapaikkaa. Ne selvitetään Meksikossa 20.3.-1.4. pelattavassa karsintaturnauksessa.