Huuhkajien hyökkääjä Joel Pohjanpalo oli ensimmäistä kertaa lainaseuransa HSV:n avauskokoonpanossa lauantaina maukkaassa paikassa, kun joukkue kohtasi St. Paulin tulikuumassa Hampurin derbyssä Saksan 2. Bundesliigassa.

Paikalliskamppailu päättyi sarjanousua tasoittelevan HSV:n kannalta pettymykseen, kun St. Pauli haki Volksparkstadionilta 2-0-vierasvoiton.

Bayer Leverkusenista lainalla HSV:ssä pelaava Pohjanpalo sai jo varhaisessa vaiheessa upean sauman viedä joukkueensa johtoon. Suomalaiskärki sai kymmenennellä minuutilla syötön rangaistuspilkun tuntumaan oikealta laidalta kohti päätyrajaa nousseelta Bakery Jattalta. Pohjanpalo joutui kuitenkin potkaisemaan huonosta asennosta, ja vasemman jalan ohjausyritys kilpistyi ulkotolppaan.

Kun HSV ei osunut tonteistaan, St. Pauli siirtyi johtoon 20. minuutilla. Sitä ennen vierasjoukkue oli ollut ahdingossa.

Kaikki lähti puolenvaihdon katkaisusta, jonka seurauksena St. Paulin Henk Veerman sai pallon haltuunsa. Isokokoinen hyökkääjä ajoi röyhkeästi rangaistusalueen sisään ja viimeisteli kliinisesti nostaen pallon takanurkkaan noin kymmenestä metristä. 0-1.

Ennen puolen tunnin täyttymistä syntynyt ottelun toinen maali oli upea, ja siitäkin vastasi St. Pauli. 22-vuotias britti Matt Penney pyssytti ensimmäisen maalinsa St. Paulin paidassa – ja millä tavalla! Penney sai pallon haltuunsa noin 25 metrissä, asetteli pelivälinettä hetken ja laukoi sen jälkeen fantastisen kudin oikeaan nurkkaan. 0-2.

St. Pauli pisti juhlat pystyyn Volksparkstadionilla. Kuva: Getty Images

Kyyti oli HSV:lle kylmää, sillä vielä tuona hetkenä pallonhallinta oli kotijoukkueella 67-prosenttisesti.

St. Pauli luuli toisella jaksolla siirtyneensä jo kolmen maalin karkumatkalle, kun Rico Benatelli puski pallon 67. minuutilla verkkoon kulmapotkun jälkitilanteesta. Osuma hylättiin kuitenkin videotarkistuksen jälkeen paitsion takia.

Kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä videotarkistus pilasi myös HSV:n juhlat. Pallo tuli kulmapotkutilanteessa Pohjanpalon kautta hänen hyökkääjäkollegalleen Lukas Hinterseerille, joka siirsi pallon maaliviivalta sisään. Maali kuitenkin hylättiin, koska Pohjanpalon katsottiin pelanneen palloa kädellään.

HSV English

@HSV_English
83' ⏱️ Lukas Hinterseer heads into the back of the net but Joel Pohjanpalo is adjudged to have used his hand in the build-up and the goal is ruled out by VAR.
____
#HSVFCSP 0-2
#nurderHSV

HSV valahti tappion myötä kolmannelle sijalle, eli nousukarsijan paikalle, ja oman ottelunsa voittanut Stuttgart nousi sen tilalle toiseksi.