Urheilumenestykseen suhteutettuna yksi maailman tunnetuimmista jalkapalloseuroista on epäilemättä saksalainen FC St. Pauli. Hampurilaisseuran merirosvoliput, -logot ja fanikrääsän tunnistavat monet sellaisetkin, jotka eivät muuten paljon jalkapalloa seuraa. St. Pauli tunnetaankin etenkin muun muassa muusikoiden, punkkarien ja vasemmistolaishenkisten suosikkina.

Vajaan 30 000 katsojan Millerntor-stadion on ollut kakkosbundesliigassa nykyisin pelaavan St. Paulin kotipyhättö valmistumisestaan, eli vuodesta 1963 lähtien. Ja sitä se tulee olemaan vielä pitkään, sillä FC St. Pauli ja Hampurin kaupunki solmivat viime viikolla poikkeuksellisen pitkän stadionin käyttösopimuksen.

St. Pauli ja Hampurin vanha sopimus ulottui sekin kauas, aina vuoteen 2060 saakka. Nyt sitä jatkettiin aina vuoteen 2110. St. Pauli pelaa siis Millerntorilla vielä seuraavat 90 vuotta. Sopimuksen pituutta voinee korostaa sillä, että luultavasti vain aniharva tämän jutun lukijoista on vielä todistamassa sopimuksen päättymisvuotta.

– Stadionimme ei ole vain ammattilaisseuran koti, vaan myös seuran jäsenten, fanien ja monien muiden sitoutuneiden ihmisten ja ryhmien sosiaalinen ja kulttuurinen keskus, St. Paulin puheenjohtaja Oke Göttlich kommentoi Hampurin kaupungin päätöstä Kickerin mukaan.

[readmore from=St.-Pauli]

– Millerntor-stadion ei ole pelkkä pelipaikka, vaan siitä on tullut vuosien satossa erittäin vetovoimainen tunnusmerkki Hampurin rajojen ulkopuolellekin, Hampurin taloussenaattori Andreas Dressel täydensi.

St. Pauli täyttää uuden sopimuksen umpeutuessa 200 vuotta, joten näillä näkymin se juhli tasavuosisataa vielä perinteikkäällä areenallaan.