Borussia Dortmund kaatoi Paris Saint-Germainin Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa tiistaina. Signal Iduna Parkilla pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 2-1.

Dortmund hallitsi selvästi avausjakson tapahtumia. Pallonhallinta oli niukasti vierailla, mutta laukaukset kirjattiin saksalaisille 7-2. Kotijoukkueen viimeistely kuitenkin ontui.

Pariisilaiset pystyivät luomaan avausjaksolla oikeastaan vain yhden paikan, ja sekin tuli Neymarin vapaapotkusta, joka meni niukasti ohi maalin.

Dortmund pystyi luomaan monia hyviä paikkoja nopeilla vastahyökkäyksillä. Erling Braut Hålandille ja Jadon Sancholle osui muutamakin sauma maalintekoon, mutta kaksikko ei onnistunut kuitenkaan maaliverkkoja pöllyttämään.

Dortmund jatkoi painostusta myös toisen puolikkaan alkupuolella, mutta se ei kyennyt iskemään avausmaalia jakson alkuun. Pariisilaiset pääsivät noin tunnin kohdalla paremmin peliin mukaan. Ottelun 65. minuutilla Neymar ja Kylian Mbappé loivat hyvän maalipaikan upealla yhteispelillä, mutta kotijoukkueen maalivahti Roman Bürki torjui Mbappén yrityksen.

Ottelun avausmaali nähtiin 68. minuutilla norjalaissensaatio Hålandin toimesta. Pallo kimposi hyökkääjälle maalin edessä, josta vasta 19-vuotias nuorukainen iski jo kauden yhdeksännen osumansa Mestarien liigassa.

OptaFranz

@OptaFranz
1 - @ErlingHaaland is the first @BlackYellow player ever to score on his debut in the #Bundesliga, @DFBPokal_EN and Champions League. Remarkable. #BVBPSG

Kesken kotijoukkueen painostuksen vieraat iskivät tärkeän vierasmaalin. Kamppailua oli tuolloin pelattu 76. minuuttia. Mbappé hassutti kolme kotijoukkueen puolustajaa ja syötti maalin edessä vapaana olleelle Neymarille, jolla oli helppo työ siirtää peliväline verkkoon.

Vain minuuttia myöhemmin Håland iski kuitenkin toistamiseen. Norjalainen laukoi pallon aivan maalin kattoon hurjalla voimalla. Samalla hänestä tuli historian nopeiten kymmeneen maaliin Mestarien liigassa yltänyt pelaaja.

OptaJoe

@OptaJoe
10 – Erling Haaland has scored 10 Champions League goals in just seven appearances, reaching the tally four games quicker than any other player in the competition’s history. Ridiculous.

Kaksi minuuttia Dortmundin johto-osuman jälkeen Neymarilla oli avopaikka iskeä illan toinen osuma pariisilaisille, mutta pallo meni niukasti ohi maalin. Lisäajan viimeisellä minuutilla Thiago Silva pääsi vielä puskemaan kulmapotkusta, mutta pallo leijui niukasti yli kotijoukkueen maalin.

PSG:n keskikenttäpelaaja Marco Verratti otti ottelun loppuhetkillä keltaisen kortin suunsoitosta, ja on sivussa toisesta osaottelusta varoitustilin täyttymisen vuoksi.