Milanon derbyssä huikea käänne – Serie A:n kärkitaistelu tiivistyi entisestään

© Kuva: Getty Images

Serie A on saamassa tällä kaudella erinomaisen jännittävän mestaruustaistelun. Kun sarjaa on pelattu 23 kierrosta, mahtuvat kolme kärkijoukkuetta vain pisteen sisälle.

Kärkipaikka vaihtui tänä viikonloppuna, kun Juventus koki lauantaina sarjakauden kolmannen tappionsa. Cristiano Ronaldo teki Juven seuraennätyksen onnistuttuaan maalinteossa kymmenennessä ottelussaan peräkkäin, mutta kotijoukkue Hellas Verona nousi rinnalle ja ohi. Fabio Borini tasoitti vartti ennen täyttä aikaa, ja Giampaolo Pazzini ampui 90. minuutin rankkarista loppunumeroiksi 2-1.

Sunnuntain alkuillassa Lazio jatkoi erinomaista kauttaan hakemalla Parmasta täyden pistepotin maalein 0-1. Ottelun ainoan osuman teki 41. peliminuutilla ecuadorilainen Felipe Caicedo. Lazio on nyt pelannut putkeen peräti 18 Serie A -ottelua ilman tappiota. Putki on sen seurahistorian pisin.

Kierroksen kohokohta oli kuitenkin ehdottomasti sunnuntai-illan päättänyt Milanon derby, Derby della Madonnina. Neutraalien katsojien ei totisesti tarvinnut pettyä.

AC Milan meni tauolle 2-0 -johdossa Zlatan Ibrahimovicin syötettyä yhden ja tehtyä yhden maalin. Zlatanista tuli samalla vanhin Derby della Madonninassa maalin tehnyt pelaaja. Hän on itse tehnyt maalin Milanon derbyssä nyt kolmella eri vuosikymmenellä.

Internazionale ei kuitenkaan antanut periksi, vaan teki toisella puoliajalla peräti neljä maalia nousten ottelussa 4-2 -voittoon, ja samalla takaisin Serie A:n sarjakärkeen. Interin nousussa oli osallisena neljä eri maalintekijää: Marcelo BrozovicMatías VecinoStefan de Vrij ja Romelu Lukaku. Lukakusta tuli samalla vasta kuudes ei-italialainen Interin pelaaja, joka on tehnyt maalin kahdessa ensimmäisessä Milanon derbyssään.

Interille voitto oli komea paitsi sarjakärkeen nousun takia, mutta myös kahden maalin takaa-ajoaseman vuoksi. Inter oli noussut kahden maalin takaa voittoon Milanon derbyissä vain kerran aiemmin, vuonna 1949. Juuri nyt Inter on tukevasti sinimusta, sillä neljä edellistä Serie A:n Milanon derbyä on päättynyt Interin voittoon.

Tulevakin sunnuntai tarjoaa ensiluokkaista Serie A -jännitystä, sillä tuolloin pelataan tyylipuhdas kärkiottelu, kun pisteen kärkikaksikon takana oleva Lazio isännöi Interiä. Samana päivänä Juventus saa vieraakseen Jesse Jorosen ja Simon Skrabbin Brescian.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.