Serie A on saamassa tällä kaudella erinomaisen jännittävän mestaruustaistelun. Kun sarjaa on pelattu 23 kierrosta, mahtuvat kolme kärkijoukkuetta vain pisteen sisälle.

Kärkipaikka vaihtui tänä viikonloppuna, kun Juventus koki lauantaina sarjakauden kolmannen tappionsa. Cristiano Ronaldo teki Juven seuraennätyksen onnistuttuaan maalinteossa kymmenennessä ottelussaan peräkkäin, mutta kotijoukkue Hellas Verona nousi rinnalle ja ohi. Fabio Borini tasoitti vartti ennen täyttä aikaa, ja Giampaolo Pazzini ampui 90. minuutin rankkarista loppunumeroiksi 2-1.

Sunnuntain alkuillassa Lazio jatkoi erinomaista kauttaan hakemalla Parmasta täyden pistepotin maalein 0-1. Ottelun ainoan osuman teki 41. peliminuutilla ecuadorilainen Felipe Caicedo. Lazio on nyt pelannut putkeen peräti 18 Serie A -ottelua ilman tappiota. Putki on sen seurahistorian pisin.

Squawka

@Squawka
WDDWWWWWWWWWWWDWDW

Lazio reach 18 Serie A games unbeaten for the first time in the club's history. 🦅

Kierroksen kohokohta oli kuitenkin ehdottomasti sunnuntai-illan päättänyt Milanon derby, Derby della Madonnina. Neutraalien katsojien ei totisesti tarvinnut pettyä.

AC Milan meni tauolle 2-0 -johdossa Zlatan Ibrahimovicin syötettyä yhden ja tehtyä yhden maalin. Zlatanista tuli samalla vanhin Derby della Madonninassa maalin tehnyt pelaaja. Hän on itse tehnyt maalin Milanon derbyssä nyt kolmella eri vuosikymmenellä.

OptaPaolo

@OptaPaolo
38 - Zlatan #Ibrahimovic (38 years, 129 days) is the oldest ever goalscorer in a Milan derby in the Serie A history. Eternal.

#InterMilan

Squawka

@Squawka
Zlatan Ibrahimović has a Milan derby goal in three different decades and is now the oldest Serie A scorer in the fixture's history.

Zlatan scores in red and black, but Zlatan wins in blue and black. 👀

Internazionale ei kuitenkaan antanut periksi, vaan teki toisella puoliajalla peräti neljä maalia nousten ottelussa 4-2 -voittoon, ja samalla takaisin Serie A:n sarjakärkeen. Interin nousussa oli osallisena neljä eri maalintekijää: Marcelo Brozovic, Matías Vecino, Stefan de Vrij ja Romelu Lukaku. Lukakusta tuli samalla vasta kuudes ei-italialainen Interin pelaaja, joka on tehnyt maalin kahdessa ensimmäisessä Milanon derbyssään.

Squawka

@Squawka
Only six non-Italian Inter players have scored in their first two Milan derbies in Serie A:

🇫🇷 Djorkaeff
🇧🇷 Ronaldo
🇦🇷 Simeone
🇸🇪 Ibrahimović
🇦🇷 Milito
🇧🇪 Lukaku

Now that's a list you want to be a part of.

Interille voitto oli komea paitsi sarjakärkeen nousun takia, mutta myös kahden maalin takaa-ajoaseman vuoksi. Inter oli noussut kahden maalin takaa voittoon Milanon derbyissä vain kerran aiemmin, vuonna 1949. Juuri nyt Inter on tukevasti sinimusta, sillä neljä edellistä Serie A:n Milanon derbyä on päättynyt Interin voittoon.