Oliko Barcelonan epäonni tanskalaiskärjen lottovoitto? Neljän vuoden sopimus vahvistui

© Kuva: Getty Images

Tanskalainen Martin Braithwaite on Barcelonan pelaaja. Katalonialaisseura vahvisti siirron Leganésista torstaina puolen päivän jälkeen. Sopimus jatkuu vuoteen 2024, ja rahaa siirrossa liikkui tiettävästi 18 miljoonaa euroa.

Braithwaiten siirto La Ligan pohjalta suurseuraan tuskin olisi tapahtunut, ellei Barcelonan Ousmane Dembélé olisi loukkaantunut nyt koetussa aikataulussa. Sarjan kakkospaikkaa miehittävälle seuralle annettiin poikkeuslupa pelaajahankintaan, vaikka tammikuun siirtoikkuna ehtikin jo umpeutua.

Esbjergissä syntynyt 28-vuotias on tällä kaudella pelaamissaan 27 ottelussa tehnyt kuusi maalia. Määrä on melkoisen hyvä, kun otetaan huomioon että Leganés on koko joukkueena onnistunut maalinteossa kaudella vasta 18 kertaa. Se on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, tasapisteissä Barcelonan paikalliskilpailija Espanyolin kanssa.

Braithwaite siirtyi Leganésiin vasta viime kesänä, Englannin Metaruussarjan Middlesbroughista.