Säästyikö Man Unitedin kapteeni selvältä punaiselta kortilta? Asiantuntijat yhtä mieltä – ”Hän on todella onnekas”

© Kuva: Getty Images

Manchester United voitti Chelsean maanantaina 2-0 Valioliigan huippukamppailussa, jossa riitti varsinkin lontoolaiskannattajien näkökulmasta kyseenalaisia tilanteita.

Chelseakin toimitti pallon kahdesti verkkoon, mutta kummatkin osumat hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Olivier Giroud’n tekemä maali hylättiin paitsion takia, mutta Kurt Zouman hylätty osuma on herättänyt hieman enemmän keskustelua.

Zouma ohjasi pallon 56. minuutilla kulmapotkusta sisään, mutta tuomaristo katsoi, että Chelsean César Azpilicueta tönäisi Unitedin Brandon Williamsin kumoon ennen ranskalaispuolustajan viimeistelyä. Hidastuksista näkyi kuitenkin myös, miten Unitedin Fred tuuppasi Azpilicuetaa selästä ennen kuin espanjalaispakki sysäsi Williamsin maahan.

Ottelun kenties kyseenalaisin tilanne nähtiin kuitenkin jo ensimmäisellä puoliskolla Unitedin Harry Maguiren ja Chelsean Michy Batshuayin välillä. Maguire purki pallon sivurajan tuntumasta ulos ja kaatui samalla kentän ulkopuolelle. Hänen kanssaan pallosta kamppaillut Batshuayi lähti kaatumaan häntä kohti ja Maguire oikaisi jalkansa belgialaiskärjen nivusiin.

Chelsean valmentajat vaativat punaista korttia Maguirelle, joka kohautteli olkapäitään ja naureskeli lontoolaisten reaktioille. Tuomaristo totesi videotarkistuksen jälkeen, että tilanne ei ollut punaisen arvoinen.

Maguire sanoi ottelun jälkeen, että kyseessä oli tahaton reaktio.

– Ymmärrän kyllä, miksi [se näytti pahalta]. Tiedän, että osuin häneen, mutta luulin, että hän kaatuu päälleni. Luonnollinen reaktioni oli oikaista jalkani. Tietty minulla oli napit jalassa, ja se näytti luultavasti televisiossa pahemmalta kuin se oli, mutta se oli vain luontainen reaktioni, selitti Maguire Sky Sportsille.

– Se ei ollut potkaisu, se ei ollut tahallinen teko. Tein sen pitääkseni hänet pystyssä, jos hän olisi kaatunut. Tiedän, että osuin häneen, tiesin sen jo tilanteen sattuessa, mutta minusta se oli oikea päätös. Olin huolissani videotarkistuksen aikana, mutta tarkoitukseni ei ikinä ollut satuttaa tai potkaista häntä.

Chelsean päävalmentajan Frank Lampardin mukaan tuomio meni yksiselitteisesti väärin.

– Minua ärsyttää, kun ihmiset huomauttavat, että se ei vaikuttanut peliin. Mutta vaikutti tai ei, niin Harry Maguiren olisi pitänyt lentää pihalle. Minusta se on ihan selvä juttu. Meillä kaikilla on mielipiteemme, sanoi Lampard ja ihmetteli, miksi erotuomari Anthony Taylor ei itse käynyt tarkistamassa tilannetta videolta.

– Harry Maguire on fiksu poika, Englannin maajoukkuepelaaja. Hän nosti kätensä pystyyn, ”en tehnyt mitään”. Silloin on aika katsoa se kunnolla ja tehdä päätös. Ja se oli väärä päätös. En ymmärrä, miksi sitä ei katsottu ruudulta. Sitä on käytetty ehkä kerran tällä kaudella. Tuollaisissa tilanteissa sitä pitää käyttää.

Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær taas asettui kapteeninsa puolelle.

– Minusta se ei ollut punaisen kortin paikka. Minusta hän yritti vain suojata itseään, kun kaveri kaatui häntä kohti.

Unitedin entinen kapteeni Roy Keane ja Liverpoolin legendapuolustaja Jamie Carragher puivat tilannetta Sky Sportsin studiolähetyksessä. Keanen mielestä Maguiren maine pelasti hänet punaiselta.

– Hän on todella, todella onnekas poika. Ehkä se johtuu hänen luonteestaan, hän vaikuttaa rauhalliselta jätkältä, mutta hän todellakin potkaisi siinä tilanteessa. Uskon, että he katsoivat tilanteen ja miettivät, onko hän häijy pelaaja.

– Hänen luonteensa auttoi häntä tuossa tilanteessa. Hän vaikuttaa varsin hyvältä jätkältä ja sanoi, että se oli vahinko. Se oli ihan kelvollinen selitys, muttä hänellä oli silti tuuria.

Carragher allekirjoitti Keanen näkemyksen täysin. Hän lisäsi myös, että tuomio olisi voinut mennä toisin, jos Chelsean vaihtopenkki olisi reagoinut tilanteeseen voimakkaammin.

Anthony Taylor toimi Chelsean ja Manchester Unitedin välisen ottelun erotuomarina. Kuva: Getty Images

– Se ei näytä hyvältä. Chelsean penkki, [valmentajat] Frank Lampard ja Jody Morris, nousi ylös. Ehkä he tuntevat häntä hieman ja he ovat kaikki englantilaisia, joten he eivät osoittaneet mieltään yhtä paljon kuin normaalisti.

Valioliigan entinen huipputuomari Mark Clattenburg kirjoittaa Daily Mailissa, että hänkään ei nähnyt tilanteessa ensin virhettä, mutta lisää, että Taylor olisi poistanut Maguiren kentältä, jos olisi mennyt katsomaan tilanteen itse videolta.

– Halusin ensiksi olla Maguiren puolella. Ajattelin, että ehkä hän osui Chelsean hyökkääjään, kun hän jatkoi liikettään purettuaan pallon pois.

– Mutta uusinnat osoittivat, että Unitedin puolustaja teki selkeästi toisen liikkeen kohti Batshuayita, minkä hän olisi hän voinut välttää. Hän polkaisi Batshuayin nivusiin ja hänen olisi pitänyt saada punainen kortti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.