Sarjanousija TPS hankki vasta 18-vuotiaan ulkomaalaispelaajan hyökkäykseensä – ”Hän on nuori, mutta todella fyysinen kaveri”

© Kuva: Juha Tamminen

Alkavaksi kaudeksi Veikkausliigaan takaisin noussut Turun Palloseura tiedotti perjantaina solmineensa 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen norjalaisen hyökkääjän Kabamba Tumba Kalabataman kanssa.

Kärkimies Kalabatama on alkavalla kaudella suureen haasteen edessä Suomen liigakentillä. Hän täytti tammikuussa 18 vuotta ja lukeutuu sarjan nuorimpiin pelaajiin. Turkuun Kalabtama saapuu pohjoisnorjalaisesta Bjørnevatn IL:stä, joka on myös hänen kasvattajaseuransa.

Kalabatama oli antamassa näyttöjä TPS:lle jo joulukuussa ja vakuutti seuran valmennuksen osaamisellaan, asenteellaan ja potentiaalillaan. Kalabatama teki TPS:n ainoan maalin joulukuun 1-2-tappiossa Jalkapallon Pelaajayhdistyksen sopimuksettomien pelaajien joukkuetta vastaan.

– Hän on nuori, mutta todella fyysinen kaveri, joka tuli tosissaan antamaan näyttöjä. Hänellä on hyvä peruspohja pelaajana, on motivaatiota ja persoonallisuutta, meille jää nyt vastuuta siitä kehittymisestä. En odota hänestä avauksen pelaajaa alkavalle liigakaudelle, mutta näen hänessä paljon tulevaisuutta, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen kommentoi tuoretta hankintaa seuran sivuilla.

Pikkarainen toivoi Kalabataman olevan mukana lauantaina, kun TPS pelaa Suomen Cupissa toisen peräkkäisen kotiottelunsa FC Hongan saapuessa joukkueen vieraaksi Turkuun.

TPS hakee vielä vahvistuksia riveihinsä. Pikkarainen selvensi, missä mennään tällä hetkellä joukkueen rakentamisen osalta.

– Joukkueen rakentaminen on kuitenkin edelleen kesken. Tarvitsemme toisen maalivahdin Jere Koposen rinnalle ainakin heinäkuulle asti. Lisäksi meillä on tällä hetkellä kaksi erittäin mielenkiintoista ja täysin uutta pelaajaa kiikarissa. Toinen on hyökkäyspään pelaaja ja toinen laitapuolustaja. Palaamme tähän, kun minulla on varmempaa kerrottavaa asian suhteen, Pikkarainen lupasi.

Kun puhe eteni keskikenttäpelaaja Matej Hradeckyn sopimustilanteeseen, valmentaja kohautteli TPS:n sivujen mukaan arvoituksellisesti olkapäitään.

– Hänen tilanteeseen saadaan varmasti ihan pian ratkaisu. Uskon, että talvilomaviikolla. Ei minulla ole juuri nyt mitään uutta kerrottavaa.