Italian Serie A:ssa pelaava Parma kertoi aiemmin tällä viikolla, että se on määrännyt laitahyökkääjä Gervinhon harjoittelemaan yksin, koska hän oli monta päivää luvatta poissa joukkueen harjoituksista.

Norsunluurannikon A-maajoukkueessa 84 kertaa esiintynyt Gervinho, 32, yritti tammikuun siirtoikkunassa siirtyä qatarilaiseen Al-Saddiin ja painosti Parmaa myymään hänet, mihin italialaisseura lopulta suostuikin. Hän rustasi jo oman nimensä tarvittaviin papereihin, mutta siirto kaatui, koska asiakirjoja ei ehditty toimittaa ja käsitellä tarpeeksi ajoissa. Jos Gervinho kuitenkin päätyy Qatariin, hänet voidaan näillä näkymin virallisesti rekisteröidä Al-Saddin pelaajaksi vasta ensi kesänä.

– Myös me odotamme vastausta Qatarin jalkapalloliitolta. Me teimme kaikkemme seurana, jotta siirto menisi läpi, joten nyt meidän on vain odoteltava, kommentoi Parman seurajohtaja Alessandro Lucarelli Sky Sport Italialle.

– Olisimme toivoneet pelaajamme käyttäytyvän eri tavalla, mutta meidän on jatkettava tästä tilanteesta eteenpäin.

Parman urheilutoimenjohtaja Daniele Faggiano kertoi Tuttomercatowebin haastatelussa, että kukaan ei tällä hetkellä oikein tiedä, mitä Gervinhon kanssa tehdään.

– Kertoisin teille, jos tietäisin.

– Toivottavasti kaikki saadaan ratkaistua, mutta tämä ei ole kovin yksinkertainen tilanne. Sanotaan vaikka, että tässä pisteessä teidän kannattaa kysyä häneltä, mitä hän haluaa tehdä.

– Haluan tehdä selväksi, että Parma ei ikinä yrittänyt myydä Gervinhoa, eikä se ollut meidän valintamme. Me päädyimme tähän tilanteeseen, ja hän on siitä vastuussa.

– Tämä on monimutkaisempi tilanne kuin miltä tämä ehkä vaikuttaa. Ihmiset luulevat, että Gervinho haluaa lähteä hinnalla millä hyvänsä, mutta tässä on paljon muuttujia. Meidän on vain odoteltava.

Gervinho siirtyi Parmaan kesällä 2018 jätettyään kiinalaisen Hebei China Fortunen. Hän on pelannut Parman paidassa 48 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 17 maalia ja syöttänyt kuusi. Gervinhoa ei otetty viime viikonloppuna kokoonpanoon mukaan, kun Parma pelasi Cagliarin vieraana 2-2-tasapelin.

Aiemmin urallaan hän on edustanut myös muun muassa AS Romaa ja Arsenalia.