Serie A:n pitkäaikaisin valmentaja sai väistyä – kaksi sarjanousua kuudessa vuodessa

© Kuva: Getty Images

Serie A-valmentajien joukosta selvästi pisimpään tehtävässään ollut Leonardo Semplici on saanut väistyä. Semplicin seura SPAL tiedotti valmentajanvaihdoksesta maanantaina.

Nyt 52-vuotias Semplici aloitti SPAL:in valmentajana jo joulukuussa 2014, kun SPAL pelasi vielä Serie C:ssä. Hän nosti joukkueen vuonna 2016 Serie B:hen ja heti vuotta myöhemmin Serie A:han. SPAL palasi tuolloin pääsarjaan ensimmäistä kertaa 49 vuoteen. Ennen Semplicin aloittamista SPAL:lla oli jopa Serie B:ssä pelaamisesta 23 vuoden tauko.

Tällä hetkellä SPAL on Serie A:n viimeisenä, seitsemän pistettä putoamisviivan alapuolella. Joukkue on voittanut 23 ottelustaan vain neljä, ja tehnyt pelaamissaan peleissä vain 17 maalia.

Semplicin korvaajaksi palkattiin 48-vuotias Luigi Di Biagio. 31 A-maaottelua urallaan pelannut Di Biagio edusti pelaajauransa aikana muun muassa AS Romaa ja Interiä. Hä veti ensimmäiset treeninsä SPAL:lle jo maanantaina.

Vuosina 2013-2019 Di Biagio valmensi Italian alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta. Nyt hän aloittaa ensimmäisen valmennustyönsä seurajoukkuetasolla.

Semplicin saatua potkut pitkäaikaisin Serie A -valmentaja samassa työssä on nyt Atalantan Gian Piero Gasperini. Gasperini on luotsannut Atalantaa kesäkuusta 2016 lähtien.

Lähteet: AS ja Football-Italia