18-vuotias maalivahtilupaus Viljami Sinisalo on päässyt viime aikoina nauttimaan valioliigajoukkueen harjoituksista. Sinisalo on nostettu Aston Villan edustusjoukkueen treeneihin, ja hän on tehnyt niissä myös hyvän vaikutuksen.

Sinisalo on pelannut kauden aikana Aston Villan U23-joukkueessa kahdeksan ottelua ja on ollut vakiinnuttamassa paikkaansa reservijoukkueen ykköstorjujana. Villan sisäisessä maalivahtihierarkiassa hän on neljäntenä Pepe Reinan, Örjan Nylandin ja Matija Sarkicin takana, ja seuran maalivahtivalmentaja Neil Cutlerilla on suomalaisesta hyvää sanottavaa.

– Hän on nuori suomalainen maalivahti, joka on ollut ykkösjoukkueen mukana. Hän on esiin astuttuaan erittäin rauhallinen eikä näytä olevan väärässä paikassa, Cutler sanoi Birmingham Mailin mukaan.

– On tärkeää pitää heitä ympäristössä. Kun näkee nuoren Viljamin kaltaisen maalivahdin, jolla on hyvä tilaisuus nopeuttaa oppimistaan, hänen täytyy harjoitella Pepe Reinan, Örjanin, Tomin ja Jedin kaltaisten miesten kanssa. Se todella auttaa häntä oppimaan.

Aston Villan nuorista maalivahdeista ykkösjoukkueen kolmosvahtina matkustelee tällä hetkellä Montenegron A-maajoukkuevahti Matija Sarkic. Birmingham Mail kuitenkin olettaa, ettei Sarkicin kesällä umpeutuvaa sopimusta jatketa, vaan Sinisaloa nostetaan hierarkiassa ylemmäs.

– Me haluamme rakentaa ehkä koko maan parhaan maalivahtiosaston. Tiemme täytyy olla ajaa maalivahteja pelaajapolkumme läpi edustusjoukkueeseen, Cutler sanoi.

– Pilkuntarkat maalivahtivalmentajamme uskovat, että pystymme siihen. Emme halua tuhlata miljoonia ja miljoonia, vaan kehitämme ennen kaikkea omia maalivahtejamme.

Espoolaislähtöinen Sinisalo on pelannut Suomen poikamaajoukkueissa kaikkiaan 17 ottelua.