Saku Ylätupa toivoo tämän kauden olevan täysin erilainen kuin edellinen. Ja syystäkin, sillä viime kausi jätti paljon hampaankoloon.

Ylätupa, 20, siirtyi viime kaudeksi ruotsalaisjätti AIK:hon hollantilaismahti Ajaxin nuorisoakatemiasta. Minuutit tukholmalaisseurassa jäivät kuitenkin vähiin, ja pelejä kertyi hyökkääjän tilille vain kuusi. Vastuuta tuli yhteensä sarjassa vain 174 minuutin verran.

Odotukset olivat suuret, joten niin oli pettymyskin niin pelaajan kuin joukkueen osalta.

Nyt Ylätuvasta tuntuu kuitenkin hyvältä. Hän pelasi täydet minuutit sunnuntaina, kun AIK pelasi 2-2-tasapelin Ruotsin Cupissa Jönköpings Södraa vastaan. Alku vaikuttaa siis suomalaisen kannalta lupaavalta parin kuukauden päästä alkavaa kautta silmällä pitäen.

– Tietenkin viime vuosi oli sinänsä hankala, mutta se kasvatti pelaajana ja persoonana myös kentän ulkopuolella. Varmasti paljon valmiimpana tähän kauteen, Ylätupa sanoi SVT:n haastattelussa.

AIK:n valmentajan Rikard Norlingin mukaan joukkueella on aiempaa hyökkäävämpi taktiikka, jonka hän uskoo sopivan suomalaissuojatilleen hyvin.

– Mielestäni hän pelaa nyt todella hienosti. Meillä oli tietynlainen peli-idea viime vuonna. Sitä on nyt muutettu melko paljon ja uskon, että Saku hyötyy siitä, Norling sanoi.

Ylätupa ei pistä taktista muutosta pahakseen vaan nauttii nykyisestä systeemistä.

– Tykkään tosi paljon siitä systeemistä. Se sopii myös monelle muullekin pelaajalle siellä kentällä. Mielestäni tosi hyökkäävää ja hyvää futista.

Suomalaisen jalkapallon tähtihetki koetaan kesällä, kun Huuhkajat eli miesten A-maajoukkue pelaa EM-lopputurnauksessa. U21-maajoukkueen vakiopelaaja Ylätupa on ollut Huuhkajien leirityksessä mukana ja debytoinut maajoukkueessa, joten ei ole ihme, että nuorukainen tavoittelee paikkaa arvokisoihin matkaavassa Markku Kanervan joukkueessa.

– Totta kai se on varmaan kaikille meille tuossa U21-joukkueessa, jotka puskevat siihen rinkiin, kaikkien unelma päästä mukaan siihen kisajoukkueeseen. Ehkä 1-2 voidaan valita, Ylätupa mietti.

– Totta kai se on sellainen pilke silmäkulmassa, se on aina mielessä. Mutta ei maailma kaadu, jos en siihen pääse. Mutta totta kai haluaisin – ja sitä varten pitää pelata hyviä minuutteja ja hyviä pelejä, että on edes mahdollisuus tulla valituksi sinne.

Huuhkajat pelaa samassa EM-alkulohkossa Belgian, Venäjän ja Tanskan kanssa.