Tanskalaisseuran ylivoimaa pelaajakaupoissa – Jesse Joronen yhtenä esimerkkinä huippuosaamisesta

© Kuva: Getty Images

Sky Sports nostaa tanskalaisen FC Kööpenhaminan Euroopan siirtokuninkaaksi seurojen osalta. Yhtenä esimerkkinä tästä toimii suomalaismaalivahti Jesse Jorosen pistäytyminen saarten pääkaupungissa.

– Yhden kauden sisällä Joronen hankittiin 960 000 eurolla, ja myytiin sitten Bresciaan neljällä ja puolella miljoonalla. Robin Olsenista maksettiin 750 000, ja hänet myytiin AS Romaan yli yhdeksällä ja puolella miljoonalla, artikkelissa ihmetellään.

Ennen muuta italialaisseurat ovat lapioineet rahaa FCK:n kassaan, mutta mahtuu mukaan myös muita.

Denis Vavro siirtyi Lazioon yli 11 miljoonalla, ja Robert Skov Hoffenheimiin yli 10 miljoonalla. Kummastakin maksettiin kaksi vuotta sitten vain murto-osa noista summista.

Seura on menestynyt myös kentän puolella. Se on yksi 15 joukkueesta, joka on pelannut eurooppalaisten kilpailuiden lohkovaiheessa 13 kertaa viimeisten 14 kauden aikana. Tie tähän pisteeseen on vaatinut yhtä lukuunottamatta kaikilla kausilla karsinnoista selviämistä.

– Se on ainutlaatuinen tilasto, josta olemme hyvin ylpeitä, sanoo tekninen johtaja Johan Lange.

Langen resepti pelaajien etenemiselle Kööpenhaminan kautta on selkeä.

– Ensinnäkin, täällä he voittavat pokaaleita. Voimme sanoa niin historiamme perusteella. Toiseksi, he pääsevät pelaamaan europelejä, ja testaamaan tasoaan niissä. Kolmanneksi, pelaajat pääsevät täällä kehitysprosessiin, joka mahdollistaa heidän myymisensä viiden huippuliigan seuroihin.