TPS:lle tulivoimaa Serie A:sta – hyökkääjä siirtyy Turkuun lainasopimuksella, laitapakki pysyvällä siirrolla

Veikkausliigan nousijajoukkue TPS ilmoitti keskiviikkona solmineensa kaksi uutta pelaajasopimusta. Seura hankki laitahyökkääjä Tehe Olawalen kauden 2020 kattavalla lainasopimuksella, ja lisäksi laitapuolustaja Masahudu Alhassan siirtyy mustavalkopaitojen riveihin pysyvällä siirrolla vuoden sopimuksella.

21-vuotias Olawale solmi tammikuussa 4,5 vuoden sopimuksen Italian Serie A:ssa pelaavan Parman kanssa, mutta italialaisseura haluaa saada pelaajalle säännöllistä peliaikaa ja vastuuta tässä vaiheessa uraa.

Norsunluurannikolta kotoisin oleva Olawale siirtyi tammikuussa Parmaan Italian Serie D:ssä pelaavasta Ponsaccosta, jossa hän pelasi syyskaudella 16 sarjaottelua ja viimeisteli niissä yhdeksän maalia. Hän on alun perin Empoli FC:n juniorikoulun pelaajia. Toscanalaisseura tunnetaan laadukkaana nuorten pelaajien kasvattajana.

– ”Momosta” näki heti sen, että perusopit ovat tulleet Italiassa, jossa korkea työmoraali on jalkapallon perusasioita. Saimme joukkueeseen mukaan juoksuvoimaisen, suoraviivaisen ja nopean laiturin, jonka pelityyli myös sopii erinomaisesti meille, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen arvioi seuran sivuilla.

27-vuotias ghanalaispelaaja Alhassan on alun perin italialaisen jalkapallokoulun kasvatteja. Hän liittyi vuonna 2010 Italian Serie A -seura Genoa CFC:n Primavera-joukkueeseen ja debytoi Italian pääsarjatasolla kaudella 2011-12. Hän on pelannut sen jälkeen Italian Serie B:ssä 86 ottelua Novaran sekä Latinan riveissä. Alhassan on edustanut urallaan Italiassa myös Udinesea ja Perugiaa. Hänen kaksi viimeistä seuraa ovat olleet albanialainen KF Teuta Durrës sekä saudiarabialainen Al-Ain FC.

Alhassan on pelannut Ghanan A-maajoukkueessa kahdeksan ottelua. Hän oli maajoukkueensa mukana Afrikan Nations Cupissa vuonna 2012, jolloin Ghana sijoittui maanosansa mestaruusturnauksessa neljänneksi.

– Hänestä huokuu ammattimaisuus ihan kaikessa tekemisessä. Kun hyvä itseluottamus yhdistetään erinomaisiin sosiaalisiin taitoihin sekä vaivattomaan pelaamiseen ja loistavaan pelikäsitykseen, niin olen aika optimistinen hänen suhteensa, Pikkarainen summasi.