Ounastelimme tiistaina, että 35-vuotias togolaishyökkääjä Emmanuel Adebayor on lähellä siirtoa paraguaylaiseen Club Olimpiaan. Siirto saikin vielä saman vuorokauden sisällä sinettinsä, sillä Olimpia vahvisti Adebayorin sopimuksen.

Olimpia Media

@OlimpiaMedia
ADEBAYOR ARRIVES TO PARAGUAY 🤩

🇫🇷 Metz, Monaco
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Arsenal, Man City, Tottenham, Crystal Palace
🇪🇸 Real Madrid
🇹🇷 Istanbul, Kayserispor
🇹🇬 Selección
🇵🇾 @elClubOlimpia

Así relató la llegada de @E_Adebayor como jugador del Rey nuestro corresponsal en Londres. 😉

Dale play ⚪⚫⚪

Adebayor on Olimpian seitsemäs uusi vahvistus off-seasonin aikana. Joukkueen kapteenina toimii toinen legenda, 38-vuotias Roque Santa Cruz. 112 ottelua Paraguayn maajoukkueessa pelannut Santa Cruz palasi kasvattajaseuraansa vuonna 2016 peräti 17 vuoden poissaolon jälkeen.

Bayern Münchenissä viisi bundesliigamestaruutta ja kerran Mestarien liigan voittaneen Santa Cruzin panos Olimpia Asuncionin menestyksessä on edelleen suuri. Joukkue on voittanut viimeisten kahden vuoden aikana kolme Paraguayn mestaruutta (Latinalaisen Amerikan yleiseen tapaan joka vuosi pelataan erikseen syys- ja kevätkauden mestaruudesta).

Tuoreimmassa menestyksessä Santa Cruz oli avainhahmona. Hän teki kaksi maalia viimeisellä puolituntisella, kun Olimpia nousi joulukuussa mestaruuden ratkaisseessa ottelussa 0-2 -tappioasemasta 2-2 -tasapeliin.

Roque Santa Cruz ja Emmanuel Adebayor ovat myös vanhoja tuttuja, sillä he pelasivat vuosina 2009-2010 yhtä aikaa Manchester Cityssä.

Emmanuel Adebayor on pelannut Arsenalin ja Manchester Cityn lisäksi muun muassa Monacossa, Real Madridissa ja Tottenhamissa. Club Olimpia ei maksanut Adebayorista siirtokorvausta.