Brasilialaispelaaja Iriney Santos da Silva on kertonut ESPN:lle hauskoja tarinoita ajaltaan Espanjan kentillä.

Iriney, 38, ei ollut kotimaassaan järin suuri nimi, mutta hän pelasi Espanjassa yli kymmenen vuotta edustaen tuona aikana kuutta eri seuraa. Muutama vuosi sitten uransa lopettaneen brassipelurin mieleen ovat jääneet erityisesti kamppailut Real Madridin supertähtiä vastaan.

– Voitimme Celta Vigossa kahtena vuonna peräkkäin Real Madridin Santiago Bernabéulla. Ensimmäisellä kerralla voitimme Galácticosit vuonna 2005 yli 80 000 ihmisen edessä.

– Vanderlei Luxemburg oli heidän valmentajansa ja heidän joukkueessan pelasivat Ronaldo, Roberto Carlos, Raúl, Robinho, Júlio Baptista, David Beckham, Guti… Se oli ihan hullua, että voitimme 3-2.

– Toisella kerralla voitimme 2-1. Silloin heidän riveissään pelasivat Iker Casillas, Fabio Cannavaro, Sergio Ramos, Guti, Robinho, Ronaldo, Raúl, David Beckham, Ruud van Nistelrooy ja heitä valmensi Fabio Capello. Bernabéu oli täynnä sinäkin päivänä ja me voitimme taas.

Iriney päätyi toisessa ottelussa kahnaukseen turhautuneen Beckhamin kanssa.

– Hän aloitti vaihtopenkillä ja tuli kentälle, kun peli oli tasatilanteessa. Yhdessä tilanteessa hän yritti yhtäkkiä talloa jalkani päälle. Hän oli vihainen ja yritti astua jalalleni, mutta minä väistin.

– Sanoin hänelle: ”Kuunteles, David ystäväiseni. Oletko todella asunut täällä Madridissa neljä vuotta, mutta et puhu sanaakaan espanjaa? Painu vittuun”. Sanoin myös jotain muita juttuja, joita teidän ei sovi julkaista.

– Roberto Carlos sai rauhoiteltua minut. Hän on mahtava tyyppi. Vaihdoin pelipaitoja hänen kanssaan.

Muutama vuosi myöhemmin Iriney kohtasi Real Betisiä edustaessaan toisen Real Madridin legendapelaajan, Los Blancosin kaikkien aikojen maalintekijän Cristiano Ronaldon.

– Se oli vuonna 2011 Bernabéulla. Me pelasimme todella hyvin ensimmäisellä puoliajalla ja lähdimme tauolle 0-0-tilanteessa, mutta lopulta he voittivat pelin 4-1.

Iriney ja Cristiano Ronaldo vaihtoivat kuulumisia lokakuussa 2011. Kuva: Getty Images

– Cristiano yritti toisella puolikkaalla kulmapotkun jälkeen rabonaa, mutta epäonnistui. Betisin kapteeni ja minä uhmasimme häntä, koska se oli ihan ottelun lopussa, eikä se [temppu] ollut tarpeellinen.

– Minä kysyin häneltä ennen kuin hän meni vaihtoon, ”Miksi et yrittänyt tuota ensimmäisellä puoliajalla, kun peli oli 0-0?” Hän yritti lepytellä minua halaamalla minua ja sanomalla: ”Älä nyt, Iriney. Etkö sinä pidä kauniista jalkapallosta?”

– Minä vastasin, että ”Kyllä minä pidän siitä, mutta tee tuo seuraavalla kerralla ensimmäisellä jaksolla, kun peli on vielä tasan”.

Irineyllä on kuitenkin myös hyviä muistoja madridilaistähdistä, kuten maanmiehistään Ronaldosta ja Kakásta.

– Tapasin Ronaldon, el Fenómenon, pelatessani Rayo Vallecanossa. Hän oli yksi niistä jätkistä, jonka olin ennen nähnyt vain televisiossa, mutta sitten sain kunnian sanoa, että olen kohdannut heidät kaikki.

– Minulla oli erityinen side Ronaldoon, koska hän oli todella maanläheinen ihminen. Hän antoi minulle puhelinnumeronsa siltä varalta, että tarvitsisin jotain, mutten ikinä soittanut hänelle, koska kunnioitin häntä niin paljon.

– Hän on todella nöyrä kaveri, jolla oli loistava ura. Hän halasi minua joka kerta, kun pelasimme heitä vastaan. Kaká oli toinen pelaaja, joka oli todella tärkeä minulle.

– Olin etuoikeutettu, kun sain pelata espanjalaisen jalkapallon kultaisella aikakaudella.