Hollantilaispelaaja heräsi lähes kolmen vuoden koomasta – katselee nyt jalkapalloa

© Kuva: Getty Images

Entinen Ajaxin pelaaja Abdelhak Nouri on herännyt koomasta. 22-vuotias Nouri oli koomassa kaksi vuotta ja yhdeksän kuukautta. Nourin kohentuneesta tilasta kertoo hollantilaislehti AD.

22-vuotias Nouri sai vakavan sydänkohtauksen heinäkuussa 2017 Itävallan Alpeilla pelatussa Ajaxin harjoitusottelussa Werder Bremeniä vastaan. Hoitotoimet olivat liian verkkaisia, Nouri sai aivovamman ja vajosi koomaan. Ajax myönsi myöhemmin vastuunsa siihen, ettei hoito kentällä ollut riittävää ja defibrillaattoria olisi pitänyt käyttää aiemmin. Seuran lääkäri sai jättää paikkansa hoitotoimien viivästymisen vuoksi.

Koomasta herännyt Nouri on edelleen vahvasti riippuvainen hoidosta, mutta ”hän kykenee syömään, nukkumaan ja rypistämään otsaansa”. Nouri on siirtynyt sairaalasta kotihoitoon.

– Hän ei ole ollut kotona pitkään, ja me pidämme nyt hänestä huolta. Hän voi paljon paremmin kotiin päästyään kuin aiemmin sairaalassa ollessaan, Nourin veli Abderrahim sanoi hollantilaisessa TV-ohjelmassa De Wereld Draait Door.

– Hän nukkuu, aivastelee, syö ja röyhtäilee, mutta ei poistu sängystään. Hän riippuu edelleen erittäin paljon meistä.

– Hyvinä päivinään hän kommunikoi kanssamme, esimerkiksi kulmakarvoillaan tai hymyllä. Hän ei kuitenkaan jaksa sitä pitkään.

Nourin kooman aikana Ajax eteni Mestarien liigan välieriin, pelasi Hollannissa suurella menestyksellä ja Nourin pelikavereista muun muassa Frenkie de Jong ja Matthijs de Ligt nousivat maailmantähteyteen. Nyt, kun Nouri on herännyt koomasta, ei jalkapalloa pelata juuri missään koronaviruspandemian vuoksi. Silti perhe yrittää piristää rakastaan katsomalla hänen kanssaan jalkapalloa.

– Puhumme hänelle kuin hän ei olisikaan sairas. Otamme hänet osaksi keskustelujamme ja katsomme jalkapalloa hänen kanssaan olohuoneessa.

– Sitten hän katsoo sitä (jalkapalloa). Sen huomaa, että hän pitää siitä paljon. Hän osoittaa usein tunteita, ja väläyttää joskus hymyä, Abderrahim Nouri kertoo.

– Se tekee meille hyvää. Pientä hymyä arvostaa paljon.

Nouria pidettiin yhtenä Ajaxin suurista lupauksista. Hän nousi seuran edustusjoukkueeseen 19-vuotiaana ja pelasi Ajaxin riveissä 15 ottelua.

Lähteet: Bleacher Report ja Goal


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.