Italian jalkapalloliitto pyytää UEFA:aa siirtämään kesäkuussa alkavia EM-kisoja vuodella eteenpäin, jotta Serie A -kausi voitaisiin pelata loppuun kesän aikana. Kuten useat muutkin maailman jalkapallosarjat, Serie A on keskeytetty koronaviruksen puhkeamisen takia.

Italian jalkapalloliiton presidentti Gabriele Gravina vahvisti sunnuntaina, että liitto tulee pyytämään EM-kisojen siirtämistä UEFA:lta ensi viikolla. UEFA on pyytänyt jäsenjärjestöjensä edustajia osallistumaan tiistain videokonferenssiin, missä tarkoituksena on tehdä päätös kesän 2020 EM-kisojen kohtalosta.

– Me tulemme pyytämään UEFA:lta EM-kisojen siirtämistä, Gravina kertoi italialaiselle TV-kanavalle Sportmediasetille.

[readmore from=EM2020]

Serie A:n kohdalla ollaan puhuttu myös koko kauden ennenaikaisesta päättämisestä, mitätöimisestä, sekä mahdollisesta playoff-turnauksesta mestarijoukkueen selvittämiseksi. Gravinan mukaan tavoitteena olisi kuitenkin pelata kausi normaalisti loppuun kesäkuun viimeiseen päivään mennessä.

– Meidän pyrkimyksemme on pelata tämä kausi loppuun, koska se on reiluin ja oikeutetuin tapa toimia, kun otamme huomioon kaikki seurojemme tekemät sijoitukset ja uhraukset.

– Jotta liiga saataisiin uusiksi käyntiin toukokuun alussa, jättäisin kaikki harjoitukset toistaiseksi pitämättä. Poikien on parempi jäädä nyt kotiin palautumaan fyysisesti ja henkisesti, Gravina suositteli.

Lähde: BBC